Որքա՞նն է շոգին պաղպաղակի օպտիմալ քանակությունը

Որքա՞նն է շոգին պաղպաղակի օպտիմալ քանակությունը

Շոգին թույլատրվում է միաժամանակ ուտել ոչ ավելի, քան 70-100 գրամ պաղպաղակ։ Ասել է սննդաբան Տատյանա Զալետովան KP.RU-ի հետ զրույցում։

Նա նշել է տաք եղանակին սառն աղանդերի օպտիմալ քանակությունը։

Զալետովան նշել է, որ պաղպաղակը բավականին բարձր կալորիականությամբ դելիկատես է՝ 100 գրամ սերուցքային պաղպաղակը պարունակում է 180 կիլոկալորիա, իսկ պաղպաղակն ավելի շատ՝ 230-240 կիլոկալորիա։ Սակայն, ըստ բժշկի, նույնիսկ նիհարողները, պարտադիր չէ, որ հրաժարվեն դեսերտից, գլխավորը չչարաշահելն է և իմանալ, թե երբ պետք է դադարեցնել:

Նա պարզաբանել է, որ քաշը վերահսկելիս թույլատրվում է օրական 70-100 գրամ մեկ չափաբաժին ուտել։ Նրանց համար, ովքեր այդքան ուշադիր չեն հետևում կալորիաներին, կարող եք օրական երկու-երեք չափաբաժին ուտել:

Զալետովան նշել է մրգային սառույցը, որը իդեալականորեն պատրաստվում է տանը՝ նվազագույն շաքարի պարունակությամբ, որպես սառը դեսերտի ամենաառողջարար և ցածր կալորիականությամբ տարբերակ։ «Բաղադրատոմսը պարզ է. վերցնել թարմ հատապտուղներ կամ մրգեր: Բլենդերի մեջ խյուս պատրաստել։ Իսկ սառցախցիկում սառեցնում ենք սիլիկոնի տեսքով»,- խորհուրդ է տվել սննդաբանը։

Եզրափակելով՝ բժիշկը հիշեցրել է, որ շոգին անվնաս են չափազանց սառը մթերքները, այդ թվում՝ պաղպաղակը։

Զալետովան բացատրել է, որ բարձր ջերմաստիճանի պատճառով օրգանիզմում ջերմակարգավորումը փոքր-ինչ խախտվում է, ինչը մեծացնում է մրսածության նկատմամբ խոցելիությունը։