Կերեք կաթնաշոռ այս մթերքներով․ առողջարար համակցություններ

Բոլորին ծանոթ կաթնաշոռը շատ գաղտնիքներ է պահում։ Այն գալիս է յուղի որոշակի տոկոսով կամ ընդհանրապես ցածր յուղայնությամբ, բայց դա դեռ ամենը չէ:
Կա ևս մեկ կարևոր կետ. Եթե կաթնաշոռ եք ուտում ինչ-որ բանի հետ, ապա դրա մեջ պարունակվող որոշ նյութեր կարող են անօգուտ դառնալ։ Բայց դուք կարող եք հակառակն անել:
«Ինչպես կաթնաշոռը դարձնել էլ ավելի առողջարար»,- ասել է բժիշկ-էնդոկրինոլոգ, բժիշկ Պավլովան իր Zen ալիքում։
Կաթնաշոռի հիմնական օգտակար բաղադրիչը կալցիումն է, որի կլանման համար անհրաժեշտ է D3, մագնեզիում և ֆոսֆոր։ Ֆոսֆոր և մագնեզիում պարունակող ընկույզները կարող են ուժեղացնել կաթնաշոռ ուտելու ազդեցությունը։ Դրանք են՝ պիստակը, նուշը, ընկույզը, պնդուկը։
Կաթնաշոռը կարելի է օգտագործել նաև դանդաղ ածխաջրերով՝ բանջարեղենով կամ հացով։ Պետք է նաեւ հիշել, որ կաթնաշոռ ուտելու լավագույն ժամանակը օրվա առաջին կեսն է։ Եթե այն ուտեք գիշերը, ձեր ախորժակը կարող է աճել։ Իսկ օրվա առաջին կեսին կաթնաշոռը լիարժեք կերակուր է և էներգիայի աղբյուր։