Ում է հակացուցված վարունգը

Վարունգն ամենահամեղ ու տարածված բանջարեղեններից է, սակայն քչերը գիտեն, թե ինչ օգտակար հատկություններով է օժտված այս պարզ բանջարեղենը: Ձեր ուշադրությանն ենք ներկայացնում 6 պատճառ հաճախ վարունգ ուտելու համար:
- Հարուստ է վիտամիններով
- Պահպանում է գլխուղեղի առողջությունը
- Պաշտպանում է սթրեսից
- Բարելավում է մարսողությունը
- Կանխում է քաշի ավելացումը
- Բարելավում է սրտամկանի աշխատանքը:
Վարունգի կանոնավոր օգտագործումը սովորաբար խորհուրդ է տրվում նրանց, ովքեր ցանկանում են նիհարել՝ համարվում է, որ վարունգն ունի, այսպես կոչված, բացասական կալորիականություն, ինչպես նաեւ օգնում է մաքրել օրգանիզմը եւ կարգավորել մարսողական տրակտի աշխատանքը:
Եթե մարդը օրական ուտում է թեկուզ մեկ վարունգ, նրա մաշկի վիճակը նկատելիորեն բարելավում է, այտուցները նվազում են:
Այնուամենայնիվ, որոշ մարդկանց վարունգը կարող է հակացուցված լինել, այսպես՝ խորհուրդ չի տրվում այն օգտագործել աղեստամոքսային տրակտի հիվանդությունների դեպքում, ինչպիսիք են խոցը, գաստրիտը, կոլիտը, քանի որ հյութը կարող է բարձրացնել ստամոքսի թթվայնության մակարդակը, իսկ չափից շատ օգտագործումը կարող է ձգել այն: