Այս մթերքները կազատեն գլխացավից

Ամերիկացի սննդաբան Քեթրին Բրուքինգը նշել է այն մթերքները, որոնք օգնում են հաղթահարել գլխացավը
Նման արտադրանքի մեջ առանձնահատուկ տեղ են գրավում ձկների որոշ տեսակներ։ Այսպիսով, շաբաթական 2-3 անգամ սննդակարգում պետք է ներառել սաղմոն, սկումբրիա, սարդինա կամ անչոուս։
Բուսական աշխարհում ընկույզը նման հատկություններ ունի։ Բացի օմեգա-3-ից դրանք պարունակում են մագնեզիում, որը նվազեցնող ազդեցություն ունի ցավերի հաճախականության և ուժգնության վրա։