Ինչու՞ է սրտխառնոց առաջանում ուտելուց հետո

Հաճախ սրտխառնոցն ու փսխումը մարմնի պաշտպանիչ ռեակցիան է, որը պաշտպանում է նրան թունավորումից: Մյուս դեպքերում այն առաջանում է մարսողական տրակտի ընկալիչների գրգռումից, որն առաջացնում է ստամոքսի պատերի անհանգստություն և սպազմ։
Սրտխառնոցն ու անգամ փսխումը ուտելուց հետո կարող են առաջանալ նման պատճառներով:
Այսպիսով, ուտելուց հետո սրտխառնոցի զգացումը կարող է վկայել ինչպես մարմնի անվնաս ժամանակավոր վիճակների, այնպես էլ լուրջ հիվանդությունների մասին, որոնք հնարավոր չէ անտեսել:
Ինչպես ազատվել ուտելուց հետո սրտխառնոցից
Սրտխառնոցը մեղմելու համար հարկավոր է մնալ հորիզոնական դիրքում, խմել քաղցր ըմպելիքներ՝ ոչ սառը կամ տաք, և քիչ-քիչ, հակառակ դեպքում կարող է փսխում առաջացնել։
Դուք կարող եք հատուկ հակաէմետիկ դեղամիջոցներ ընդունել: Սակայն, եթե սրտխառնոցն առաջացել է թունավորման հետևանքով, ապա ավելի լավ է դա չանել՝ օրգանիզմում տոքսինները չպահելու համար։
Եթե սրտխառնոցն ի հայտ է գալիս յուրաքանչյուր կերակուրից հետո, և դա շարունակվում է մի քանի օր, պետք է անպայման դիմել բժշկի՝ հիվանդությունը ժամանակին ճանաչելու և բուժումը սկսելու համար։
Մշտական սրտխառնոցից ազատվելու լավագույն միջոցը այն պատճառող հիվանդությունը բացահայտելն ու բուժելն է: Եթե սրտխառնոցը պայմանավորված է հղիության տոքսիկոզով կամ թունավորմամբ, բժիշկը խորհուրդներ կտա, թե ինչպես մեղմել տհաճ վիճակը։