Ոչ մի դեպքում մի ավելացրեք այս մթերքները վարսակի մեջ. խիստ արգելք

Ոչ մի դեպքում մի ավելացրեք այս մթերքները վարսակի մեջ. խիստ արգելք

Ցանկացած շիլա պարունակում է օսլա։ Չի կարելի դրանք օգտագործել սպիտակուցների և շաքարի հետ միասին։ Օսլան շատ արագ է մարսվում, իսկ սպիտակուցները՝ դանդաղ, ինչը մեծ բեռ է ստեղծում աղեստամոքսային տրակտի վրա։ Ուստի կաթը, մրգերն ու ընկույզը շիլայի համար ամենաանհարմար «ուղեկիցներն» են։

Ուստի վարսակը կաթի մեջ եփելը վատ տարբերակ է, այն պետք է եփել ջրի մեջ։ Կաթը քայքայվում է լակտազ ֆերմենտի միջոցով, և շատ մարդիկ դրա ցածր մակարդակ ունեն: Հետևանքները օրգանիզմի համար կարող են այնքան էլ լավ չլինել։

Կաթը լավ չի մարսվի ու կսկսի թթվել՝ վատթարացնելով միկրոֆլորայի վիճակը։ Խմորումը կարող է սկսվել ստամոքսում:

Դիետոլոգները խորհուրդ են տալիս կաթն օգտագործել բոլոր մթերքներից առանձին, սակայն հատկապես վնասակար է այն խմել մրգերի ու յուղոտ մթերքների հետ։

Նաև օշարակները հարմար չեն վարսակի համար՝ դրանք շաքարներ են:

Չորացրած մրգերն ու թարմ մրգերը առողջարար տարբերակ չեն, դրանք նաև շատ շաքար են պարունակում։

Ամենաառողջ վարսակը ջրի մեջ եփածն է՝ առանց մրգեր, ընկույզներ կամ օշարակներ ավելացնելու: