Հայտնի է դարձել առողջության համար ամենաանվտանգ գինին

Հայտնի է դարձել առողջության համար ամենաանվտանգ գինին

Սննդաբան Դեբի Պետիտփեյնը գնահատել է տարբեր գինիների օգուտները և անվանել առողջության համար ամենաանվտանգ տարբերակը։ Մասնագետի խոսքերը մեջբերում է USA Today-ը։

Ըստ Petitpain-ի՝ ցածր շաքարի և ալկոհոլի պարունակությամբ գինին ամենաանվնասը կլինի օրգանիզմի համար։

Նա նշել է, որ համեմատաբար զով կլիմայական պայմաններում արտադրվող սպիտակ գինիներն ամենից հաճախ համապատասխանում են այս պարամետրերին: Շոգ երկրներում աճեցված խաղողից պատրաստված գինիները, ըստ մասնագետի, սովորաբար ավելի թունդ ու քաղցր են լինում։

Սննդաբանը նաև նշել է, որ բազմաթիվ հետազոտություններ ցույց են տվել, որ կարմիր գինին օգտակար է։ Մասնավորապես, ենթադրվում է, որ այն պարունակում է հակաօքսիդանտներ, որոնք նվազեցնում են բորբոքումն ու նպաստում սրտի առողջությանը:

Պետիտփեյնի խոսքով՝ թեև այդ նյութերն իսկապես առկա են ըմպելիքում, սակայն դրանց ազդեցությունը զգալու համար պետք է խմել շատ ավելի, քան թույլատրելի չափաբաժինը, որը կանանց համար մեկ բաժակն է, իսկ տղամարդկանց համար՝ երկու։

Եթե ​​չափաբաժինը սահմանափակելը դժվար է, դիետոլոգը խորհուրդ է տվել գինին նոսրացնել գազավորված ջրով։ Նրա խոսքով՝ դա կօգնի ավելի շատ բաժակով խմել ու չվնասել առողջությանը։