Բժիշկը զգուշացնում է. ո՞ր հիվանդությունների մասին են վկայում ձմերուկ ուտելուց հետո առաջացած այտուցները

Բժիշկը զգուշացնում է. ո՞ր հիվանդությունների մասին են վկայում ձմերուկ ուտելուց հետո առաջացած այտուցները

Ձմերուկ ուտելուց հետո այտուցը կարող է վկայել սրտի կամ երիկամների հետ կապված խնդիրների մասին. RIA Novosti-ին ասել է Մոսկվայի Առողջապահության դեպարտամենտի առաջնային պահպանման գլխավոր մասնագետ Անդրեյ Տյաժելնիկովը։

«Եթե մարդը ձմերուկ ուտելուց հետո ուռչում է, նա պետք է բժշկի դիմի, հնարավոր է, որ նա սրտի կամ երիկամների հետ կապված խնդիրներ ունի»,- ասել է Տյաժելնիկովը։

Նա նշել է, որ ձմերուկը պետք է զգուշությամբ օգտագործել շաքարային դիաբետով, աղեստամոքսային տրակտի հիվանդություններով, երիկամներում քարեր առաջանալու կամ ունենալու հակում ունեցող մարդկանց, միզասեռական համակարգի, սրտի աշխատանքի խանգարումներով անձանց, հղիներին։

«Ձմերուկը լավ հագեցնում է ծարավը, հարուստ է B և այլ վիտամիններով, պարունակում է անհրաժեշտ հանքանյութեր, բջջանյութ: Սա լավ ամառային լիցքավորում է մեր օրգանիզմի համար: Բայց ամեն ինչ օգտակար է չափավոր քանակությամբ: Ձմերուկին պետք է վերաբերվել ինչպես աղանդերի և ուտել մեկ բաժին: Ձմերուկը չի կարելի ուտել սոված փորին, ավելի ճիշտ է այն օգտագործել հիմնական սնունդից հետո և քնելուց մի քանի ժամ առաջ՝ միզամուղ ազդեցության պատճառով»,- հավելել է բժիշկը։