Նշվել է վերամշակված պանրի անվտանգ «դոզան»

Նշվել է վերամշակված պանրի անվտանգ «դոզան»

Բժիշկ Ռազարենովան հորդորել է օրական երկու ճաշի գդալից ավել վերամշակված պանիր չօգտագործել:

Վերամշակված պանիրը հաճախ շատ ավելի հարմար է, քան պինդ սորտերը տարբեր ուտեստներ պատրաստելիս՝ սենդվիչներից մինչև սոուսներ: Այնուամենայնիվ, նման արտադրանքի օգտակար հատկությունները պակասում են էմուլգատորների, բուրավետիչների և տրանս ճարպերի առատության պատճառով: Համապատասխան նախազգուշացումը հնչեցրել է սննդաբան Ալեքսանդրա Ռազարենովան։

Փորձագետի կարծիքով՝ հալած պանրի չափից ավելի օգտագործումը կարող է լուրջ վնաս հասցնել առողջությանը։ Լավագույն դեպքում խոլեստերինը կբարձրանա կամ ալերգիկ ռեակցիա կառաջանա, իսկ վատագույն դեպքում՝ նման ճաշերը կարող են գիրության պատճառ դառնալ։

«Առողջ մարդկանց խորհուրդ է տրվում օրական օգտագործել ոչ ավելի, քան մեկ-երկու թեյի գդալ վերամշակված պանիր: Բայց եթե ունեք որևէ առողջական խնդիրներ կամ սննդակարգի սահմանափակումներ, պետք է խորհրդակցեք բժշկի հետ: Կարևոր է նաև ընտրել որակյալ հալած պանիր, որը չի պարունակում տրանս ճարպեր»,- ասել է մասնագետը: