Ինչո՞ւ չի կարելի հավկիթը պահել սառնարանի դռան վրա. սխալ որն անում են գրեթե բոլորը

Ինչո՞ւ չի կարելի հավկիթը պահել սառնարանի դռան վրա. սխալ որն անում են գրեթե բոլորը

Պետք չէ հավկիթը սառնարանի դռան մեջ պահել. այսպիսի խորհուրդ է տվել կենսաբան Պոլինա Կուլաչը։

Դոցենտ Կուլաչը Газета.Ru-ի հետ զրույցում ասել է, որ սառնարանի դռան մեջ ձու պահելը սովորական սխալ է։ Կենսաբանը փաստեց, որ պահպանման այս եղանակը բացասաբար է անդրադառնում արտադրանքի որակի վրա և, բացի այդ, կրճատում է դրա պահպանման ժամկետը։ Օրինակ՝ այսպես պահված ձվերը կարող են վտանգավոր լինել որպես սալմոնելայի աղբյուր։

«Ամեն անգամ, երբ սառնարանի դուռը բացվում է, ներսում գտնվող սննդամթերքը ջերմաստիճանի փոփոխություն է զգում: Սա կարող է նպաստել բակտերիաների աճին, ինչը պոտենցիալ վտանգ է ներկայացնում առողջության համար»:

Պոլինա Կուլաչը հավելեց, որ սառնարանի դուռը կարող է օրվա ընթացքում բազմիցս բացվել ու փակվել՝ հատկապես հանգստյան օրերին կամ երբ տանը մեծ թվով մարդիկ են ապրում։ Այս դեպքում դռան վրա պահվող հավկիթները վնասվելու մեծ վտանգի տակ են։

Որտե՞ղ է լավագույն տեղը ձու պահելու համար: Դոցենտի խոսքով, ավելի լավ է գնված հավկիթը դնել սառնարանի ներքին խցիկում, ինչը երկարացնում է դրանց օգտագործման թույլատրելի ժամկետը։