Գիտնականները բացատրել են, թե ինչու է տապակած բանջարեղենն ավելի առողջարար, քան խաշածը

Գիտնականները բացատրել են, թե ինչու է տապակած բանջարեղենն ավելի առողջարար, քան խաշածը

Իսպանացի գիտնականները վերացրել են առասպելը և հայտարարել, որ տապակած բանջարեղենն ավելի օգտակար է, քան խաշածը, հայտնում է FaceNews.ua-ն։ Հետազոտությունն անցկացվել է Գրանադայի համալսարանում։ Արդյունքները զարմացրել են անգամ հենց իրենք՝ գիտնականներին։

Փորձն իրականացվել է

120 գ. կարտոֆիլ, դդում, լոլիկ, սմբուկի հետ. Նրանք պատրաստվում են տարբեր ձևերով՝ տապակած, եփած, եփած ջրի և յուղի խառնուրդում։

Տապակած բանջարեղենն ունեին ֆենոլների ավելի բարձր մակարդակ (նյութեր, որոնք կանխում են քաղցկեղը, շաքարախտը և տեսողության կորուստը): Բացի այդ, երբ ավելացվել է ձիթապտղի յուղը, դրանց քանակն էլ ավելի մեծացել է։ Տապակած բանջարեղեն ուտելով՝ դուք օրգանիզմը կհագեցնեք օգտակար նյութերով։

Այնուամենայնիվ, մի մոռացեք տապակած սննդի մեջ կալորիաների ավելացման մասին: Այնուամենայնիվ, եթե դրանք եփելու համար օգտագործեք համապատասխան տապակ կամ կաթսա, ապա զգալիորեն կնվազեցնեք յուղի սպառումը: Բայց երբ եփում են, օգտակար հատկությունները պահպանվում են միայն այն դեպքում, եթե ջուրը, որում եփում են, հետո բանջարեղենի հետ միասին սպառվի, քանի որ շատ օգտակար նյութեր մնում են ջրի մեջ։