Անվանվել է ամենաառողջ կանաչիները. ավելացրեք դրանք գրեթե այն ամենին, ինչ ուտում եք

Անվանվել է ամենաառողջ կանաչիները. ավելացրեք դրանք  գրեթե այն ամենին, ինչ ուտում եք

Կանաչները վիտամինների, հանքանյութերի և սննդային մանրաթելերի արժեքավոր աղբյուր են: Howtogreen.ru կայքի մասնագետները նշել են կանաչեղենի լավագույն տեսակները, որոնք պետք է հնարավորինս հաճախ ուտել։

Սպանախը կարելի է թարմ ուտել, օրինակ՝ աղցանների և սենդվիչների մեջ, ինչպես նաև ավելացնել մակարոնեղենի, սոուսների և հացաբուլկեղենի մեջ, քանի որ սպանախում սննդարար նյութերի պարունակությունը մեծանում է ջերմային մշակումից հետո։

 

Այս մթերքը սնուցիչ է, որը պարունակում է A, C, B3 և B12 վիտամիններ, կալիում, մագնեզիում, կալցիում, երկաթ, ֆոլաթթու և հակաօքսիդանտներ: Նրանց օգնությամբ դուք կարող եք ամրապնդել ձեր իմունային համակարգը, բարելավել ձեր տեսողությունը և մաշկի վիճակը: Կանաչ հազարը պարունակում է վիտամին K-ի օրական չափաբաժին, որն անհրաժեշտ է ոսկորների ձեւավորման, աճի եւ ամրացման համար։ Բացի A, C, B1, B2, P, E վիտամիններից, հանքային աղերից և թթուներից, աղցանը պարունակում է լակտուցին՝ հանգստացնող տարր։

Ռուկոլան կօգնի ազատվել պակասից երկար ձմեռից հետո։ Այս կանաչիները պարունակում են A, B, C և K վիտամիններ, յոդ, կալցիում և հակաօքսիդանտ քլորոֆիլ: Եթե ​​դուք կանոնավոր կերպով ուտում եք ռուկոլա, ապա մրսածությունը խնդիր չի լինի, քանի որ ամենաառողջ կանաչեղենը, որը վաղուց պարզապես մոլախոտ է համարվում, ուժեղացնում է օրգանիզմի իմունային պաշտպանությունը։ Բազմազանության համար խորհուրդ է տրվում ուշադրություն դարձնել չինական կաղամբին, եգիպտացորենին, այսբերգին, նեխուրին, ցիկորիով աղցանին և, իհարկե, սպիտակ կաղամբին։