Բժիշկը նշել է միակ պատճառը, թե ինչու պետք է ուտել ծովախեցգետնի ձողիկներ

Բժիշկը նշել է միակ պատճառը, թե ինչու պետք է ուտել ծովախեցգետնի ձողիկներ

Ծովախեցգետնի ձողիկները պատրաստվում են ոչ թե ծովախեցգետնից, երբեմն նույնիսկ ձկից, այլ սոյայի սպիտակուցից, սակայն այս «կասկածելի» մթերքը դեռևս ունի առավելություններ։

Կենսաբան Իրինա Լյալինայի խոսքով՝ հաճախ խեցգետնի ձողիկներ պատրաստելու համար վերցնում են ոչ թե աղացած ձուկ, այլ ավելի էժան սոյայի սպիտակուց։ Այնուամենայնիվ, այս ապրանքներից որևէ մեկում էական օգուտ չկա:

Օրինակ՝ ձողիկները չեն պարունակում օմեգա-3 պոլիչհագեցած ճարպաթթուներ, որոնցով հարուստ են իսկական ծովամթերքները, և օրգանիզմի համար արժեքավոր այլ միկրո և մակրոէլեմենտներ։

Այնուամենայնիվ, խեցգետնի ձողիկները «նսեմացնելը» իմաստ չունի։ Նրանք ունեն համեմատաբար քիչ կալորիա՝ մոտ 95 կկալ 100 գ արտադրանքի համար։ Դրանք հարմար են դիետայի համար և հիանալի «ընդհատում» են աղի ուտելու ցանկությունը։

Չնայած դրան, խորհուրդ է տրվում ուտել ձողիկներ շաբաթական մեկ անգամից ոչ ավել։ Այս դեպքում ավելի լավ է ապրանքը համալրել բանջարեղենով։

Սննդաբան Մարգարիտա Կորոլեւան պարզաբանել է, որ խեցգետնի ձողիկներ չի կարելի ուտել, եթե ունեք սրտանոթային համակարգի պաթոլոգիաներ, ալերգիա ձկան կամ սննդային ներկերի նկատմամբ։