Նույնիսկ դիետայի ժամանակ դուք կարող եք և պետք է ուտեք այս բարձր կալորիականությամբ մթերքները. ահա թե ինչու

Նիհարելու համար շատ կանայք սկսում են կտրուկ սահմանափակել իրենց սննդը: Նրանք իրենց սննդակարգից հանում են բառացիորեն այն ամենը, ինչ ճարպոտ և բարձր կալորիականություն է պարունակում, և նույնիսկ քաղցր մրգերն ու ընկուզեղենը: Սա ճիշտ չէ, ասում է սննդաբան Յուլիա Լեմետինան։ Արդյունքում նրանք զրկվում են օրգանիզմին անհրաժեշտ վիտամիններից ու միկրոտարրերից։
«Օրինակ, նույնիսկ եթե դուք որոշել եք ցածր շաքարով դիետա պահել, դա պատճառ չէ սեխից կամ մանդարինից հրաժարվելու համար։ Այս տեսակի մրգերը պարունակում են 100 գրամի դիմաց 1,3 գրամից քիչ ֆրուկտոզա և լի են առողջարար բաղադրիչներով»,- բացատրում է Լեմետինան MedicForum պորտալին։
Դուք կարող եք և պետք է նաև ուտեք մակարոնեղեն, բայց ոչ ցանկացած տեսակի:
Կարտոֆիլը նույնպես այնքան էլ վնասակար չէ, որքան կարծում են։
Դիետոլոգը խորհուրդ չի տալիս նաեւ հրաժարվել ընկույզից։
«Այո, ընկույզը շատ կալորիա են պարունակում, օրինակ՝ պնդուկը 100 գրամում պարունակում է 650 կկալ։ Սակայն ընկույզը նաև զսպում է քաղցը և իջեցնում արյան շաքարի մակարդակը: Իսկ չհագեցած ճարպաթթուները հսկայական օգուտներ են բերում սրտանոթային համակարգին»,- շեշտում է Լեմետինան։