Ոչ մրսածության պատճառով. ինչո՞ւ չի կարելի սառը ջուր խմել ոչ ձմռանը, ոչ ամռանը

Ոչ մրսածության պատճառով. ինչո՞ւ չի կարելի սառը ջուր խմել ոչ ձմռանը, ոչ ամռանը

Պարզվում է, որ սառը ջուրը, նույնիսկ եթե այն գերմաքուր է և սննդարար նյութերով հարուստ, լավ չէ մեր առողջության համար։

Սառը ըմպելիքներ խմելիս արյան անոթները սեղմվում են, մարսողությունը դանդաղում է, և խոնավացումը դժվարանում է։

Սա նշանակում է, որ սնունդը մարսելու և էներգիա ստանալու համար սննդանյութերը կլանելու փոխարեն, ձեր մարմինը էներգիա է օգտագործում իր ջերմաստիճանը կարգավորելու համար: Սա հանգեցնում է ջրի կորստի:

Ուտելուց հետո սառը ջուր խմելը օրգանիզմում ավելցուկային լորձ է առաջացնում, ինչը հանգեցնում է իմունային համակարգի աշխատանքի նվազմանը, ինչը մրսելու վտանգ է: Ուստի փորձեք ջուր խմել սենյակային ջերմաստիճանի։ Ավելի լավ է մի փոքր տաք լինի։

Մարդու ստամոքսը հարմարեցված չէ սառը ջրին։

Արդյունքում օրգանիզմը սթրես է ապրում նման հեղուկ խմելուց։ Սա հանգեցնում է ստամոքս-աղիքային տրակտի հետևյալ ռեակցիաներին.

- տեղի է ունենում արյան անոթների սեղմում;

- օրգաններին արյան մատակարարումը վատանում է.

- մարսողական գործընթացները դանդաղում են.

- արդյունքում, նյութափոխանակության գործընթացը դանդաղում է, և վնասակար նյութերը պահպանվում են մարմնում:

Այսպիսով, խմեք սենյակային կամ տաք ջուր:

Սա հատկապես կարևոր է ուտելու ժամանակ։