Ոչ մրսածության պատճառով. ինչո՞ւ չի կարելի սառը ջուր խմել ոչ ձմռանը, ոչ ամռանը

Պարզվում է, որ սառը ջուրը, նույնիսկ եթե այն գերմաքուր է և սննդարար նյութերով հարուստ, լավ չէ մեր առողջության համար։
Սառը ըմպելիքներ խմելիս արյան անոթները սեղմվում են, մարսողությունը դանդաղում է, և խոնավացումը դժվարանում է։
Սա նշանակում է, որ սնունդը մարսելու և էներգիա ստանալու համար սննդանյութերը կլանելու փոխարեն, ձեր մարմինը էներգիա է օգտագործում իր ջերմաստիճանը կարգավորելու համար: Սա հանգեցնում է ջրի կորստի:
Ուտելուց հետո սառը ջուր խմելը օրգանիզմում ավելցուկային լորձ է առաջացնում, ինչը հանգեցնում է իմունային համակարգի աշխատանքի նվազմանը, ինչը մրսելու վտանգ է: Ուստի փորձեք ջուր խմել սենյակային ջերմաստիճանի։ Ավելի լավ է մի փոքր տաք լինի։
Մարդու ստամոքսը հարմարեցված չէ սառը ջրին։
Արդյունքում օրգանիզմը սթրես է ապրում նման հեղուկ խմելուց։ Սա հանգեցնում է ստամոքս-աղիքային տրակտի հետևյալ ռեակցիաներին.
- տեղի է ունենում արյան անոթների սեղմում;
- օրգաններին արյան մատակարարումը վատանում է.
- մարսողական գործընթացները դանդաղում են.
- արդյունքում, նյութափոխանակության գործընթացը դանդաղում է, և վնասակար նյութերը պահպանվում են մարմնում:
Այսպիսով, խմեք սենյակային կամ տաք ջուր:
Սա հատկապես կարևոր է ուտելու ժամանակ։