Կոնյակի օգտակարությունը արյան ճնշման համար. ինչո՞ւ է նման բուժումը վտանգավոր

Կարծիք կա, որ մեկ բաժակ կոնյակով կարելի է ամրացնել անոթներն ու կայունացնել ճնշումը։ Սրտաբանը հերքել է այս միֆը և բացատրեց, թե ինչու է նման բուժումը վտանգավոր:
«Ո՛չ մեկ բաժակ կոնյակը, ո՛չ էլ օղին առողջարար չեն, քանի որ ալկոհոլի կանոնավոր օգտագործումը, թեկուզ փոքր քանակությամբ, հանգեցնում է խրոնիկ ալկոհոլիզմի զարգացմանը», - ընդգծեց փորձագետը։
Ըստ մասնագետի՝ ալկոհոլիզմն արտահայտվում է նրանով, որ մարդ երբեք չի կարող կանգ առնել առաջին չափաբաժնից հետո, նա ուզում է ավելի ու ավելի շատ խմել: Արդյունքում ընթրիքի մեկ բաժակը դառնում է հետո շիշ. հայտնում է Life.ru-ն։
Բացի հոգեկան հիվանդությունից, կարող են առաջանալ մի շարք այլ խնդիրներ։
Ալկոհոլը լայնացնում է արյան անոթները և առաջացնում արյան ճնշման նվազում, որը մարդը չի կարող կառավարել: Բացի այդ, ալկոհոլի ազդեցության տակ սրտի հաճախությունը մեծանում է, և տախիկարդիան կարող է սկսվել:
Տանինների շնորհիվ կոնյակն ավելի դանդաղ է ներծծվում, քան օղին, ուստի այն համարվում է ավելի մեղմ ալկոհոլային խմիչք։ Այնուամենայնիվ, դա կարող է բացասաբար ազդել ստամոքսի լորձաթաղանթի վրա: