Ամանորյա սեղանի անբաժան խմիչքը. ինչպե՞ս ճիշտ և առանց դժվարությունների բացել շամպայնը

1. Դասական տարբերակ
Հեռացնում ես փայլաթիթեղը և արձակում մետաղական օղակը, դա կոչվում է մուզելետ: Երբ հասնում եք խցանին, պետք է պտտել ոչ թե այն, այլ շիշը ձեռքով։ Շիշը պահեք 40-45 աստիճանի անկյան տակ։ Եթե ամեն ինչ ճիշտ է արվել (ներառյալ խմիչքը պահելն ու տեղափոխելն առանց ավելորդ թափահարման), ապա շամպայնը կբացվի նորմալ։
2. Փաթաթել սրբիչով
Այն կգործի որպես «խլացուցիչ», և միևնույն ժամանակ կավելացնի ձեր ջանքերի խտությունը: Այս մեթոդը գործնականում չի տարբերվում դասական մեթոդից:
3. Օգտագործելով դանակ
Այս մեթոդը կաշխատի միայն հատուկ տեսակի պլաստիկ խցանների հետ, որոնք օգտագործվում են էժան փրփրուն գինիներում: Հեռացրեք փայլաթիթեղը, բայց մի արձակեք: Վերցրեք սուր խոհանոցային դանակ և կտրեք խցանի վերին մասը, որը դուրս է ցցվում մետաղալարից վեր: Այն ներսից դատարկ է, ուստի ըմպելիքը կարելի է անմիջապես լցնել բաժակների մեջ։
4. Խցանափայտը կողքից ճոճել
Մեկ այլ ոչ ավանդական, բայց հայտնի կենցաղային միջոց՝ առանց բամբակի շամպայն բացելու համար։ Մի ձեռքով շիշը պահեք ուղղահայաց: Իսկ երկրորդի հետ խցանը կողքից այն կողմ եք ճոճում՝ աստիճանաբար հանելով այն։ Շնորհիվ այն բանի, որ խցանը ետ ու առաջ է շարժվում, շշի ներսում ճնշումը ժամանակ ունի մի փոքր թուլանալու։ Արդյունքում, երբ X պահը հասնում է, շամպայնը բացվում է առանց պայթոցի։