Արեք սա հացը գնելուց անմիջապես հետո. ընդմիշտ կմոռանաք բորբոսի մասին

Երբեմն խանութից գնված հացն ավելի արագ է բորբոսնում, քան մարդիկ կարող են այն ուտել: Եվ որպեսզի ամեն անգամ հացը դեն չգցեն, տնային տնտեսուհիները պետք է հաշվի առնեն մեկ հնարք. Դա կերկարացնի արտադրանքի կյանքը:
Բանն այն է, որ բորբոսը հայտնվում է, եթե հացը շատ թաց է։ Դա կարող է առաջանալ, քանի որ արտադրողը չի սառեցրել այն թխելուց հետո կամ սխալ է պահել: Խնդիրը լուծելու համար ապրանքը պետք է մի փոքր չորացնել:
Խանութից վերադառնալուց անմիջապես հետո հացը հանեք փաթեթից։ Ապրանքը մի քանի ժամ պահեք սենյակային ջերմաստիճանում, այնուհետև դրեք հացի տարայի մեջ։ Ավելորդ խոնավությունը կվերանա, իսկ բորբոս երկար ժամանակ չի առաջանա։
Եթե հացի աման չկա, ավելի լավ է ապրանքը փաթաթել կտորի մեջ և դնել պահարանում: Պոլիէթիլենային տոպրակները ևս կնպաստեն հացաբուլկեղենի արագ փչացմանը: