Ինչպես է տանձ ուտելը նվազեցնում քաղցկեղի առաջացման վտանգը

Տանձը պարունակում է մեծ քանակությամբ սննդային մանրաթել, որը դրական է ազդում աղեստամոքսային տրակտի աշխատանքի վրա։
Նրանք նաև հարուստ են վիտամիններով և սննդանյութերով, այդ թվում՝ վիտամին C-ով, որն աջակցում է իմունիտետին: Բացի այդ, տանձը պարունակում է հակաօքսիդանտներ, որոնք պայքարում են օքսիդատիվ սթրեսի դեմ, որը հաճախ ճանաչողական խանգարումների պատճառ է դառնում:
Տանձը և՛ հակամուտագեն, և՛ հակաքաղցկեղային հատկություն ունի, որն օգնում է նվազեցնել ստամոքսի, միզապարկի և թոքերի քաղցկեղի առաջացման վտանգը. հայտնում է RuNews.24 պորտալը։