Նուշը աֆրոդիզիակ է, առանց որի կյանք չկա. ինչպե՞ս ճիշտ ուտել

Շատ առողջ ընկույզներ կան, բայց մեկը աներևակայելի եզակի է և ամենահինն ու առողջարարն է: Սա նուշ է:
Նուշը կամ prunus amygdalus-ը ամենահին բույսերից է, քանի որ այն հայտնի է եղել և օգտագործվել հազարավոր տարիներ առաջ։ Այն ամենահին մշակված ծառերից էր մ.թ.ա. երկու-երեք հազար տարի: Այն ժամանակ մարդիկ հավաքում էին վայրի նուշ և սկզբում գործընթաց էին իրականացնում դրանցից ամիգդալինի տոքսինները հեռացնելու համար։
Այս յուրահատուկ ծառը աշխարհագրորեն ծագում է Մերձավոր Արևելքից՝ Սիրիայից, Թուրքիայից և Իրանից մինչև Պակիստան, սակայն մեր օրերում այն մշակվում է ցանկացած տաք և նույնիսկ չոր կլիմայական պայմաններում:
Իրականում, հին գիտությունն ասում է, որ պետք է երեկոյան չորս կամ հինգ նուշ թրջել ջրի մեջ և թողնել սենյակային ջերմաստիճանում մինչև առավոտ։
Գիշերվա ընթացքում նուշը կուռչի, և կեղևները կարող են նույնիսկ սկսել առանձնանալ: Առավոտյան դուք կարող եք հեշտությամբ մաքրել այս մաշկը և կարող եք ուտել։