Տոմատի հյութը մաքրում է օրգանիզմը տոքսիններից և կանխում է քաղցկեղի առաջացումը

Լոլիկը շատ տարածված մթերք է: Մարդիկ այն օգտագործում են տարբեր ուտեստներ, աղցաններ ու սոուսներ պատրաստելու համար: Շատ տարածված է նաև տոմատի հյութը, որը ոչ միայն անչափ համեղ է, այլև օգտակար:
Տոմատի հյութը շատ սննդարար է: Այն պարունակում է բազմաթիվ օգտակար նյութեր և պարբերաբար օգտագործելու դեպքում կարող է շատ առողջարար լինել:
Լոլիկի հյութի օգտակար հատկությունները
Հարուստ է վիտամիններով
Թարմ լոլիկներից պատրաստված հյութը A և C վիտամինների հիանալի աղբյուր է, որը նվազեցնում է աչքերի բազմաթիվ քրոնիկ հիվանդությունների հավանականությունը, ամրապնդում իմունային համակարգը և նպաստում ատամների ու ոսկորների ամրապնդմանը:
Իջեցնում է արյան մեջ խոլեստերինի մակարդակը
Տեմատի հյութը պարունակում է մեծ քանակությամբ սննդային մանրաթելեր, որոնք օգնում են օրգանիզմին բարձրացնել «լավ» խոլեստերինի մակարդակն ու իջեցնել «վատինը»:
Օգնում է մաքրել օրգանիզմը տոքսիններից
Մարդու մարմնում տարիների ընթացքում կուտակվում են մեծ քանակությամբ տոքսիններ ու սննդային հավելումներ, իսկ լոլիկները հարուստ են քլորի և ծծմբի միացություններով, որոնք խթանում են լյարդի ու երիկամների աշխատանքը: Սա է պատճառը, որ թոմատի հյութը համարվում են օրգանիզմը տոքսիններից մաքրող լավագույն հմպելիքներից մեկը:
Խթանում է աղիների աշխատանքը
Պարբերաբար տոմատի հյութ օգտագործելը նպաստում է մարսողական խնդիրների լուծմանն ու կանխում է փորկապությունը:
Օգնում է ազատվել ավելորդ քաշից
Տոմատի հյութը հագեցնում է օրգանիզմը մեծ քանակությամբ ջրով ու սննդային մանրաթելերով, որոնք նպաստում են քաղցի հագեցմանը: Բացի այդ, այն ապահովում է օրգանիզմը գրեթե բոլոր անհրաժեշտ սննդարար նյութերով և կարգավորում է նյութափոխանակությունը:
Օգնում է կանխել սրտանոթային համակարգի հիվանդությունները
Լոլիկը հարուստ է վիտամին B6-ով, ուստի դրանից պատրաստված հյութրեը լավագույն բնական միջոցն է սրտանոթային հիվանդույթունների կանխարգելման համար: Համարվում է, որ այս վիտամինը քայքայում է օրգանիզմում պարունակվող հոմոցիստեինը՝ անոթների պատերը քայքայող ամինաթթուն, որը նպաստում է սրտանոթային հիվանդությունների առաջացմանը:
Օգնում է ստանալ գեղեցիկ արևայրուք
Տոմատի հյութը կարելի նաև քսել մաշկին՝ որպես գեղեցիկ արևայրուք ստանալու հիանալի միջոց: Այն նաև օգնում է ազատվել բշտիկներից, բպաստում է մաշկի թարմացմանը և նույնիսկ նեղացնում է մաշկի ծակոտիները:
Քայքայում է ազատ ռադիկալները
Օրական մեկ բաժակ տոմատի հյութն օգնում է կանխել օրգանիզմում այսպես կոչված «ազատ ռադիկալների»՝ վնասակար մոլեկուլների առաջացումը, որոնք բարձրացնում են քաղցկեղով հիվանդանալու հավանականությունը: Լոլիկը հակաօքսիդանտների հիանալի բնական աղբյուր է, իսկ հակաօքսիդանտները կանխում են նոր ազատ ռադիկալների առաջացումն ու նվազեցնում արդեն իսկ առաջացածների ազդեցությունը:
Իջեցնում է քաղցկեղով հիվանդանալու հավանականությունը
Լոլիկը հարուստ է լիկոպեններվ, որոնք զգալիորեն իջեցնում են քաղցկեղի (այդ թվում նաև թոքերի, կրծքի, շագանակագեղձի, աղիների և ենթաստամոքսային գեղձի քաղցկեղի) առաջացման հավանականությունը