Այս 5 մթերքները չի կարելի պահել սառնարանում. ինչո՞ւ

Այս 5 մթերքները չի կարելի պահել սառնարանում. ինչո՞ւ

Ոչ բոլորն էլ գիտեն, որ որոշ մթերքներ չի կարելի դնել սառնարանում, քանի որ դրանք արագ կփչանան և կդառնան ոչ պիտանի օգտագործման համար։

Կանաչեղեն

Հիշեք, որ գրեթե ցանկացած կանաչի, որը պահվում է սառնարանում, արագ կթթվի և չորանա։ Բացի այդ, անուշաբույր խոտաբույսերը կկորցնեն իրենց բույրը և կկլանեն այլ մթերքների հոտերը:

Սոխ

Այս բանջարեղենի սուր հոտը տարածում է այլ մթերքների վրա։ Այսպիսով, պանիրը սոխի հոտ կունենա, իսկ տորթը կծու բուրմունք ձեռք կբերի։ Բացի այդ, սոխի մեջ պարունակվող օսլան վերածվում է շաքարի, որի արդյունքում սոխը դառնում է ցեխոտ:

Հաց

Եթե ​​ցանկանում եք երկարացնել ձեր հացի կյանքը, ապա այն սառնարանում դնելը վատ գաղափար է։ Ընդհակառակը, այն արագ կդառնա հնացած և չոր:

Լոլիկ

Այս բանջարեղենը պետք է պահել սենյակային ջերմաստիճանում՝ արևի լույսից հեռու։ Երբ լոլիկը մնա սառնարանում, կկորցնի իր համը և կթուլանա։

Կարտոֆիլ

Սառը տեղում կարտոֆիլի վրա կառաջանա մուգ բծեր և ձեռք կբերի քաղցր համ։ Բանջարեղենը սիրում է չոր և համեմատաբար բաց տեղեր։