Այս 5 մթերքները չի կարելի պահել սառնարանում. ինչո՞ւ

Ոչ բոլորն էլ գիտեն, որ որոշ մթերքներ չի կարելի դնել սառնարանում, քանի որ դրանք արագ կփչանան և կդառնան ոչ պիտանի օգտագործման համար։
Կանաչեղեն
Հիշեք, որ գրեթե ցանկացած կանաչի, որը պահվում է սառնարանում, արագ կթթվի և չորանա։ Բացի այդ, անուշաբույր խոտաբույսերը կկորցնեն իրենց բույրը և կկլանեն այլ մթերքների հոտերը:
Սոխ
Այս բանջարեղենի սուր հոտը տարածում է այլ մթերքների վրա։ Այսպիսով, պանիրը սոխի հոտ կունենա, իսկ տորթը կծու բուրմունք ձեռք կբերի։ Բացի այդ, սոխի մեջ պարունակվող օսլան վերածվում է շաքարի, որի արդյունքում սոխը դառնում է ցեխոտ:
Հաց
Եթե ցանկանում եք երկարացնել ձեր հացի կյանքը, ապա այն սառնարանում դնելը վատ գաղափար է։ Ընդհակառակը, այն արագ կդառնա հնացած և չոր:
Լոլիկ
Այս բանջարեղենը պետք է պահել սենյակային ջերմաստիճանում՝ արևի լույսից հեռու։ Երբ լոլիկը մնա սառնարանում, կկորցնի իր համը և կթուլանա։
Կարտոֆիլ
Սառը տեղում կարտոֆիլի վրա կառաջանա մուգ բծեր և ձեռք կբերի քաղցր համ։ Բանջարեղենը սիրում է չոր և համեմատաբար բաց տեղեր։