Ի՞նչպես ընտրել ճիշտ կափարիչներ՝ տնային պահածոների համար

Ի՞նչպես ընտրել ճիշտ կափարիչներ՝ տնային պահածոների համար

Ամառը և աշնան սկիզբը հիանալի ժամանակ են անուշահոտ, համեղ տնական պահածոներ պատրաստելու համար։ Կոմպոտներ, հյութեր, մուրաբաներ, մրգային պահածոներ, սոուսներ, մանած լոլիկ և վարունգ. բնության այս բոլոր նվերները ձեր ձեռքի տակ են ամբողջ տարվա ընթացքում:

Պահածոյացման ճիշտ տարա ընտրելը շատ կարևոր է, քանի որ դրանից է կախված մեր սիրելի պահածոների երկարակեցությունը: Եթե ​​դրանք դնեք վնասված կամ կեղտոտ բանկաների մեջ, պահածոները կարող են շատ արագ բորբոսնել։ Բանկաների համար նախատեսված կափարիչները հուսալի պահեստավորման ոչ պակաս կարևոր տարրն են:

Դիտարկենք տնային պահածոների համար կափարիչների ամենատարածված տեսակները և հասկանանք որոնք որ պահածոների համար են առավել նախընտրելի:

1. Թիթեղյա կափարիչներ

Թիթեղյա կափարիչը հարմար է ցանկացած պահածոյի համար, բայց պետք է տարբերակել լաքապատված և ոչ լաքապատ: Ոչ լաքապատվածները հարմար չեն թթու բանջարեղենը պահածոյացնելու համար, քանի որ պահպանման ընթացքում դրանք սկսում են արագ օքսիդանալ՝ թողնելով արտադրանքի վրա տհաճ հոտ։ Օքսիդացումը տալիս է բնորոշ մետաղական համ և կարող է մի փոքր մգացնել պահպանումը: Ուստի խորհուրդ է տրվում ընտրել լաքապատ թիթեղյա կափարիչներ, որոնց ծածկույթն անվտանգ է սննդի համար։ Լաքապատ ծածկույթը գրեթե անհնար է լվանալ, ուստի այս կափարիչները դիմացկուն են և անվտանգ օգտագործման համար:

2. Նեյլոնե (կապրոն) կափարիչներ

Այս տեսակի կափարիչը հարմար է օգտագործել պահածոների համար, որոնք պահվում են սառնարանում կարճ ժամանակով։ Դրանք պատրաստված են խիտ պոլիէթիլենից։ Համեմատաբար ցածր արժեք ունեն:

3. Թվիստ-օֆ (Твист-офф)

Չնայած պտտվող կափարիչները նախատեսված են մեկանգամյա օգտագործման համար, շատ տնային տնտեսուհիներ դրանք օգտագործում են բազմակի պահպանման համար, եթե թելերը և ծածկույթը վնասված չեն: Այս կափարիչները բազմակի օգտագործման համար հեշտ միջոց կա. պարզապես ջուրը լցրեք տարայի մեջ, ամուր պտտեք պտտվող կափարիչը և շրջեք այն գլխիվայր: Եթե ​​ջրի արտահոսք չի հայտնաբերվում, ապա նման ծածկույթը կարող է կրկին օգտագործվել: