Մարդկանց մեծամասնությունը սխալ է ուտում սխտորը․ Այստեղից էլ ծագում են խնդիրները

Մարդկանց 90%-ը սխտորն ուտում է այսպես՝ կծում է գլուխը և ուտում ապուրի հետ։ Սա լավ է, բայց նման սխտորից քիչ օգուտ կա: Սխտորից բուժիչ հատկություններ ստանալու համար այն չպետք է ուտել ամբողջական պճեղներով, այլ թեթև տրորել կամ կտրատել, այնուհետև թողնել 5-7 րոպե: Այնուհետեւ դուք կարող եք ուտել սխտորը:
Սխտորը գնահատվում է իր եթերայուղով՝ ալիցինով։ Բայց! Եթե սխտորի մի պճեղը մեխանիկորեն չի վնասվել, ապա այնտեղ շատ քիչ ալիցին կա, և նման սխտոր ուտելն իր բուժիչ հատկությունների համար գրեթե անօգուտ է։ Երբ դուք վնասում եք սխտորի կառուցվածքը, թթվածնի ազդեցության տակ շատ ալիցին կա, և սա արդեն միայն սխտոր չէ, այլ այդ նույն բնական հակաբիոտիկը: Ալիցինը բարենպաստ ազդեցություն ունի մարդու օրգանիզմի վրա, տալիս է բազմաթիվ օգուտներ և անհամեմատելի աջակցություն։
Սխտորի բոլոր օգտակար հատկությունները պահպանելու համար այն ավելացրեք եփման վերջում, իսկ ամենալավը՝ մատուցելիս՝ բանջարեղենի երկարատև ջերմային մշակումից խուսափելու համար։ Ավելի լավ է սխտորն ավելացնել ապուրի, ճաշատեսակի կամ խորովածի պատրաստ լինելուց մի քանի րոպե առաջ։ Շատ ավելի ախորժելի կլինեն ոչ միայն օգուտները, այլեւ պատրաստի ուտեստի համն ու բույրը։