Ո՞րն է սուրճի իդեալական ժամը

Ո՞րն է սուրճի իդեալական ժամը

Այսպիսով, ո՞րն է լավագույն ժամանակը մի բաժակ լավ սուրճ խմելու համար: Իդեալականը կլինի առավոտյան ժամը 9.30-ից 11.30-ը, հենց այն ժամանակ, երբ արյան մեջ առկա կորտիզոլի մակարդակը իջել է, և մենք այն փոխարինում ենք կոֆեինով, իսկ ցերեկը՝ 13.30-17.00: Շատ լայն ժամկետ՝ այն փորձելու համար: Այնուամենայնիվ, առավոտյան, արթնանալուն պես, մի ​​լավ նարնջի հյութ կամ հյութ խմեք։ 

 Շատերը սուրճ են խմում նույնիսկ ուշ երեկոյան՝ ճաշից հետո։ Սա սովորություն չէ։ Վերջնաժամկետը, ինչպես արդեն ասացինք, կեսօրվա ժամը հինգն է։ Չգիտես ինչու՝ այս պահից սկսած՝ մարմինը ժամանակ ունի ազատվելու կոֆեինից և կանխելու այն բացասաբար ազդելու մեր գիշերային քնի վրա:

«Դատարկ ստամոքսով կամ ուտելուց անմիջապես հետո սուրճ խորհուրդ չեմ տալիս: Սուրճը խանգարում է օգտակար նյութերի կլանմանը, ինչպիսիք են երկաթը, ցինկը, մագնեզիումը և կալցիումը»,- ասել է Կորոլևան:

Առավոտյան, դատարկ ստամոքսին սուրճ խմելը և այն էլ առանց նախաճաշի  (որը պետք է ծածկի օրվա կալորիաների 20 տոկոսը) առողջ սովորություն չէ։