Ինչպես թրջել ընկույզը՝ առողջական խնդիրներից խուսափելու համար. ոչ բոլոր տնային տնտեսուհիները գիտեն այս մասին
Ընկույզը շատերի համար սիրելի դելիկատես է։ Բայց նախքան դրանցով սեղանը զարդարելը, պետք է ուշադիր պատրաստվել առողջական խնդիրներից խուսափելու համար։
Դրանք կարող են պարունակել ֆիտաթթուով, որը վատ է ազդում մարդու օրգանիզմի վրա, և պետք է պարզապես պտուղները մաքուր ջրի մեջ թրջելը, այն կօգնի նվազեցնել դրա մակարդակը։
Բացի այդ, ջրի հետ շփման դեպքում ընկույզի բաղադրությունը կարող է փոխվել՝ ավելի շատ սնուցիչներ և վիտամիններ կլինեն: Թրջելուց առաջ պտուղները պետք է լավ լվանալ, ապա դնել սենյակային ջերմաստիճանի ջրով ամանի մեջ։
Ընկույզները պետք է ջրի մեջ մնան առնվազն վեց ժամ, կամ ավելի լավ է ամբողջ գիշեր: Այնուհետև դատարկեք ջուրը և սերմերը նորից լվացրեք հոսող ջրի տակ: Այս մասին հայտնում է «Իրինա Վիտերալի» ալիքը։
Կարևոր կետ՝ եթե ջուրը գունավոր է, ավելի լավ է պտուղները դեն նետել։ Սա նշանակում է, որ դրանք քիմիապես մշակվել են։ Լվացված ընկույզները պետք է չորացնել՝ դրանք դնելով թղթի կամ կտորի սրբիչի վրա։ Լվացված մրգերը կարելի է պահել սառնարանում երեք ժամից ոչ ավելի։