Անհավանական համ և բույր. ինչու են փորձառու տնային տնտեսուհիները թեյ ավելացնում մսի, ապուրների և կողմնակի ուտեստների մեջ

Անհավանական համ և բույր. ինչու են փորձառու տնային տնտեսուհիները թեյ ավելացնում մսի, ապուրների և կողմնակի ուտեստների մեջ

Շատերը սովոր են թեյն ընկալել միայն որպես խմիչք, սակայն այն կարելի է օգտագործել նաև ճաշ պատրաստելու համար։ Եթե ​​դուք համարում եք այն որպես համեմունք, ապա այն շատ հնարավորություններ է բացում նրբերանգներ հաղորդելու արդեն ծանոթ ուտեստներին:

Եթե տանը ունեք չինական կանաչ թեյի Dragon Well կամ սև թեյ, ինչպիսին Lapsang Souchong-ն է, ապա դուք դրանք կարող եք օգտագործել ավանդական արգանակի փոխարեն: Ուտեստները պատրաստվում են սովորականի պես, որպես հիմք օգտագործվում են միայն թեյի տերեւները։ Կանաչ թեյը լավ համադրվում է բանջարեղենի, ձկան և թռչնամսի հետ՝ տալով նրանց ավելի կծու և մեղմ նոտա: Իսկ սեւ թեյը լավ կհամապատասխանի տավարի, խոզի, գառան եւ սնկերի հետ։

Սև թեյը կարելի է օգտագործել նաև միսը մարինացնելու համար։ Տերևների վրա լցնել եռացրած ջուր, թողնել եփվի, ապա սառչի։ Ավելացնել կտրատած սխտորը, պրովանսալ կամ իտալական խոտաբույսերը, աղը, պղպեղը և այլ համեմունքներ ըստ ճաշակի, լավ խառնել, ապա թողնել խառնուրդը մոտ մեկ ժամ եփվի: Սրանից հետո մարինադը լցնել մսի վրա մոտ երկու-երեք ժամ՝ կախված նրանից, թե կոնկրետ ինչ ենք պատրաստում՝ թռչնամիս, խոզի միս, թե տավարի միս։ Արդյունքում ճաշատեսակը կդառնա համեղ, հյութալի և աներևակայելի բուրավետ: Անկախ նրանից, թե ինչպես է այն պատրաստվում՝ ջեռոցում, խորոված կամ տապակած, այն կհալվի բերանում, վստահեցնում է Novate.ru-ն։