Ինչու չի կարելի սառեցված պելմենին եռացող ջրի մեջ գցել

Ինչու չի կարելի սառեցված պելմենին եռացող ջրի մեջ գցել

Սառեցված կիսաֆաբրիկատ պատրաստելիս մարդկանց մեծամասնությունը կոպիտ սխալ է թույլ տալիս՝ պելմենին լցնում են ուղիղ եռման ջրի մեջ: Բայց դուք բացարձակապես չեք կարող դա անել, նման անփութությունը կարող է փչացնել նրանց համը:

 «Սառույցի և կրակի» նման բախման դեպքում պելմենի պատյանը կարող է պարզապես պայթել: Մեկ այլ «կողմնակի ազդեցություն» այն է, որ միջուկի միսը կարող է կպչել խմորին, քանի որ օսլայի վիճակը կտրուկ փոխվում է: Պելմենին խորհուրդ է տրվում առանց շտապելու պատրաստել։ Քանի դեռ ջուրը եռում է, կիսաֆաբրիկատը հանել սառցախցիկից, որպեսզի որոշ ժամանակ մնա սենյակային ջերմաստիճանում։

Հաջորդը, համոզվեք, որ ջուրը չի եռում. պելմենի պատրաստման համար իդեալական ջերմաստիճանը 50 աստիճան է: Այսինքն՝ ալյուրի արտադրանքը պետք է դնել տաք ջրի մեջ։ Դրան հասնելու համար եռալուց հետո հարկավոր է միայն թավայի մեջ ավելացնել սառը ջրի մի բաժին։

 

Ի դեպ, պելմենին, ինչպես սպագետտին, պետք է եփել մեծ տարայի մեջ, որպեսզի «տեղ ունենան»։ Կարելի է խուսափել պելմենիների իրար կպչելուց՝ ջրի մեջ մի քիչ բուսական յուղ ավելացնելով։ Դուք նաև պետք է պահպանեք պատրաստման ժամանակը. արտադրողները երբեմն նշում են այն կիսաֆաբրիկատի փաթեթավորման վրա: Այնուամենայնիվ, եթե հրահանգներ չկան, ապա հեշտ է իմանալ, որ պելմենիները պատրաստ են. դրանք կթողնեն վերև, և դրանց շուրջ փրփուր կստեղծվի: Դրանից հետո դուք պետք է մի քանի րոպե թողեք դրանք «լողան», ապա հանեք։