Քաղցկեղի ո՞ր տեսակներն է օգնում կանխարգելել սմբուկի օգտագործումը

Քաղցկեղի ո՞ր տեսակներն է օգնում կանխարգելել սմբուկի օգտագործումը

Դիետոլոգն ու խոհարարը պատմել են, թե ինչպես համեղ պատրաստել սմբուկները, ինչու են դրանք առողջարար, ինչպես ազատվել դառնությունից և տեղ հատկացնել դրանց առողջ սննդակարգում։

Եթե դուք չեք սիրում սմբուկ, ապա պարզապես դեռ չեք գտել դրանցից պատրաստված ձեր ուտեստը: Քանի որ խոհանոցում այս բանջարեղենը կարող է ձեռք բերել շատ տարբեր համեր, որոնց մեջ դուք անպայման կգտնեք «ձերը»:

Որոշ գիշերային բույսեր, ներառյալ սմբուկները, պարունակում են սոլասոդին-ռամնոզիլ գլիկոզիդներ, միացություններ, որոնք օգտագործվում են որպես հակաուռուցքային նյութ: Հետազոտությունները ցույց են տալիս, որ դրանք հատկապես արդյունավետ են մաշկի քաղցկեղի բուժման համար:

Բացի այդ, մի շարք ուսումնասիրություններ ցույց են տվել, որ ավելի շատ մրգերի և բանջարեղենի օգտագործումը, օրինակ՝ սմբուկը, կարող է պաշտպանել ենթաստամոքսային գեղձի, ստամոքսի, հաստ աղիքի, միզապարկի, արգանդի վզիկի և կրծքագեղձի քաղցկեղից: