Դիետոլոգը նշել է թեյի ամենավտանգավոր տեսակը

Դիետոլոգը նշել է թեյի ամենավտանգավոր տեսակը

Տարբեր ծագման փոշի և պլաստիկ մոլեկուլներ կարող են պարունակվել փաթեթավորված թեյի մեջ, «Մոսկվա 24»-ին ասել է սննդաբան Ելենա Սոլոմատինան։ Ավելի վաղ Ռոսպոտրեբնադզորի մասնագետները ռուսաստանյան թեյ արտադրողներին հանձնարարել էին մշակել իրենց արտադրանքում թունաքիմիկատների վնասը կանխելու միջոցառումների ծրագիր. այդ նյութերը հայտնաբերվել են մի քանի հայտնի ապրանքանիշերի արտադրանքներում:

Փորձագետը նշել է, որ, ընդհանուր առմամբ, թեյի ամենավտանգավոր տեսակներից մեկը փաթեթավորված թեյն է. հումքի փշրանքների հետ մեկտեղ կարող է լինել շատ այլ բնույթի փոշի՝ ամեն ինչ կախված է արտադրության պայմաններից։ Իսկ տոպրակների նյութն ինքնին կարող է պարունակել պլաստիկ մոլեկուլներ, իսկ բորբոսը նման թեյի մեջ ավելի արագ է զարգանում։

Հետևաբար, ավելի լավ է չտարվել տոպրակներից թեյով, այլ օգտագործել միայն ծայրահեղ դեպքերում՝ որպես ճանապարհորդության հարմար տարբերակ: Ընդհանրապես, թեյ ընտրելիս ավելի լավ է կենտրոնանալ թափանցիկ փաթեթավորման մեծ տերևներով թեյի վրա, որը թույլ է տալիս տեսնել մթերքը։ Այն պետք է լինի ամբողջական, առանց մանր փշրված հումքի խառնուրդների, պարզաբանել է փորձագետը։ Բացի այդ, հնարավորության դեպքում պետք է թեյի հոտը (այն պետք է ընդգծված բուրմունք ունենա) և ստուգեք պիտանելիության ժամկետը, խորհուրդ է տվել սննդաբանը։

 

«Եթե խոսենք այն մասին, թե որ տեսակն է նախընտրելի, ապա, օրինակ, կանաչի մեջ ամինաթթվի կոնցենտրացիան, որը բարձրացնում է արդյունավետությունը և օգնում է կենտրոնանալ, շատ անգամ ավելի մեծ է, քան սև թեյը, և այն կարող է նույնիսկ առույգացնել որոշ մարդիկ չափազանց շատ են»,- նշել է Սոլոմատինան։

Այնուամենայնիվ, ցանկացած թեյ պետք է խմել չափավոր քանակությամբ՝ օրական չորս բաժակից ոչ ավել: Եվ ձեզ հարկավոր չէ այն ուժեղ եփել, հատկապես, երբ արդեն այնքան էլ լավ չեք զգում: Թեյը կարող է տախիկարդիա առաջացնել և մեծապես գրգռել նյարդային համակարգը։ Թեյը պետք է պահել մութ ու չոր տեղում։

«Այն պարունակում է յուղեր, որոնք արագ օքսիդանում են լույսի ներքո, դրա պատճառով թեյի տերևները դառնում են վնասակար, և հենց որ խոնավությունը մտնում է թեյ, բորբոսը և բակտերիաները սկսում են արագ զարգանալ», - ասաց բժիշկը: