Բարելավում են տեսողությունը, պայքարում բարձր ճնշման դեմ... բալ թե կեռաս. բժիշկը նշել է, որ հատապտուղն է ավելի առողջարար

Բարելավում են տեսողությունը, պայքարում բարձր ճնշման դեմ... բալ թե կեռաս. բժիշկը նշել է, որ հատապտուղն է ավելի առողջարար

Բժիշկ Պավել Իսանբաևը պատմել է կեռասի օգտակարության մասին.

«Երկու հատապտուղներն էլ անտոցիանինի հարուստ աղբյուրներ են։ Այս նյութերն ունեն ապացուցված հակաօքսիդիչ ազդեցություն, բարելավում են աչքերի առողջությունը, նվազեցնում են սրտանոթային հիվանդությունների վտանգը, կանխում են արյան ավելորդ մակարդումը, պայքարում են արյան բարձր ճնշման դեմ, նվազեցնում են խոլեստերինի կուտակումները արյան անոթներում, դանդաղեցնում են ուղեղի ծերացումը և բարելավում շրջանառությունը», - բացատրեց Իսանբաևը:

Մասնագետի խոսքով՝ երկու հատապտուղներն էլ համեմատաբար ցածր կալորիականություն ունեն և պարունակում են բջջանյութ, պոլիֆենոլներ, կարոտինոիդներ, վիտամին C և կալիում։ Քնի հետ կապված խնդիրներ ունեցող մարդկանց համար կարևորն այն է, որ կեռասը տրիպտոֆանի, սերոտոնինի և մելատոնինի լրացուցիչ աղբյուր է, թեև համեմատաբար փոքր քանակությամբ:

«Այդ հատապտուղների միջև առողջապահական օգուտների տարբերությունները նվազագույն են և պայմանավորված են դրանցում պարունակվող հակաօքսիդանտների տարբեր պրոֆիլներով», - ասաց Իսանբաևը: