Բժիշկը նշել է գետնանուշից ընդմիշտ հրաժարվելու 3 պատճառ
Գետնանուշը, ինչպես մյուս ընդեղենները, համարվում է առողջ սննդակարգի կարևոր հավելում: Այնուամենայնիվ, սննդաբան Մարինա Սորոկինան նախազգուշացրել է, որ մթերքը բոլորի համար օգտակար չէ, և դա միայն ալերգիայի մասին չէ:
Գետնանուշը հարուստ է A, E, PP և B խմբի վիտամիններով, ինչպես նաև պարունակում է առողջ ճարպեր և ամինաթթուներ: Ընդեղենը բավականին հեշտությամբ ներծծվում է մարդու օրգանիզմի կողմից, իսկ դրա մեջ առկա օգտակար միկրոտարրերը բարելավում են սրտի, վահանաձև գեղձի և նյարդային համակարգի աշխատանքը։
Սակայն սննդաբանը զգուշացրել է, որ գետնանուշը բոլորի համար չէ։ Ի լրումն ընդեղենի անհանդուրժողականության, որը ազդում է մի քանի միլիոնի վրա ամբողջ աշխարհում, արտադրանքի օգտագործումը կարող է առաջացնել երիկամների քարերի ձևավորում: Այս ամենը պայմանավորված է նրանով, որ գետնանուշը պարունակում է օքսալատ նյութեր, ասել է բժիշկ Սորոկինան Kuban News-ին տված հարցազրույցում։ Բժշկի խոսքով՝ գետնանուշը խորհուրդ չի տրվում թրոմբի առաջացման վտանգի տակ գտնվող մարդկանց, արթրիտով և հոդատապով հիվանդներին։
Ավելի հեշտ է նաև գետնանուշով գիրանալը։ Ընկույզը բարձր կալորիականությամբ մթերք է, ուստի օրական չպետք է 30 գ-ից ավելի գետնանուշ ուտել: