Ինչպես ճանաչել ձմերուկի նիտրատները առանց հատուկ գործիքների. Երեք «ժողովրդական» մեթոդ

Ինչպես ճանաչել ձմերուկի նիտրատները առանց հատուկ գործիքների. Երեք «ժողովրդական» մեթոդ

Տանը քչերն ունեն ձմերուկի նիտրատների որոշման հատուկ սարքեր՝ թեստեր կամ նիտրատաչափեր։ Ձմերուկում նիտրատների բարձր կոնցենտրացիան կարելի է ճանաչել նաև մի շարք նշաններով և ջրի հետ պարզ փորձի միջոցով:

1. Կեղեւ

Մրգերից ոչ մեկը գնդիկավոր, հաստ ընդերք չունի: Իմ կարծիքով մեթոդը բացարձակապես ոչինչ չի տալիս։ Ինչ ես կարծում? Կիսվեք ձեր դիտարկումներով:

Լավ ձմերուկը պետք է հարթ լինի։ Պտղի գնդիկավոր մակերեսը վկայում է նիտրատների բարձր պարունակության մասին։ Երբ կտրվում է, նման ձմերուկի կեղևը շատ ավելի հաստ կլինի, քան հարթինը։

2. Երակներ

Բարձրորակ ձմերուկը  սպիտակ երակներ ունի, իսկ նիտրատային մրգերը՝ դեղին: 

3. Փորձեք ջրի հետ

Եվ վերջապես՝ պարզ փորձ ջրի հետ։ Ջրի մեջ լցրեք երեք կարմիր ձմերուկի կտորներ և թեթևակի տրորեցի դրանք, ինչպես խորհուրդ է տրվում։ Այնուհետև թողեք 2 ժամ: Ենթադրվում է, որ նիտրատ ձմերուկով բաժակի ջուրը կդառնա վարդագույն կամ վառ կարմիր, և ժամանակի ընթացքում այն ​​կսկսի փրփրել: Լավ ձմերուկով բաժակի ջուրը միայն թեթևակի պղտորվելու է։