Ինչպես ճանաչել ձմերուկի նիտրատները առանց հատուկ գործիքների. Երեք «ժողովրդական» մեթոդ

Տանը քչերն ունեն ձմերուկի նիտրատների որոշման հատուկ սարքեր՝ թեստեր կամ նիտրատաչափեր։ Ձմերուկում նիտրատների բարձր կոնցենտրացիան կարելի է ճանաչել նաև մի շարք նշաններով և ջրի հետ պարզ փորձի միջոցով:
1. Կեղեւ
Մրգերից ոչ մեկը գնդիկավոր, հաստ ընդերք չունի: Իմ կարծիքով մեթոդը բացարձակապես ոչինչ չի տալիս։ Ինչ ես կարծում? Կիսվեք ձեր դիտարկումներով:
Լավ ձմերուկը պետք է հարթ լինի։ Պտղի գնդիկավոր մակերեսը վկայում է նիտրատների բարձր պարունակության մասին։ Երբ կտրվում է, նման ձմերուկի կեղևը շատ ավելի հաստ կլինի, քան հարթինը։
2. Երակներ
Բարձրորակ ձմերուկը սպիտակ երակներ ունի, իսկ նիտրատային մրգերը՝ դեղին:
3. Փորձեք ջրի հետ
Եվ վերջապես՝ պարզ փորձ ջրի հետ։ Ջրի մեջ լցրեք երեք կարմիր ձմերուկի կտորներ և թեթևակի տրորեցի դրանք, ինչպես խորհուրդ է տրվում։ Այնուհետև թողեք 2 ժամ: Ենթադրվում է, որ նիտրատ ձմերուկով բաժակի ջուրը կդառնա վարդագույն կամ վառ կարմիր, և ժամանակի ընթացքում այն կսկսի փրփրել: Լավ ձմերուկով բաժակի ջուրը միայն թեթևակի պղտորվելու է։