Ի՞նչ կլինի օրգանիզմի հետ, եթե չափից շատ ուտեք մայոնեզով աղցանները

Ընդամենը մեկ ճաշի գդալ մայոնեզով աղցանը պարունակում է 100 կկալ և ավելի քան 10 գ ճարպ: Թեև այս ճարպի մի մասը օգտակար է, քանի որ այն պարունակում է օմեգա-3 և օմեգա-6 ճարպաթթուներ, կալորիաների, ավելացված շաքարի և աղի քանակը փոխհատուցում է հնարավոր օգուտները: Ճարպի բարձր պարունակությունը նշանակում է, որ մայոնեզը հեշտությամբ չի հանդուրժվում օրգանիզմի կողմից և կարող է ստամոքսի ցավ առաջացնել: Մայոնեզն ինքնին չի կարելի շատ օգտագործել՝ յուղայնության պատճառով, սակայն աղցանների մեջ այն կարծես անտեսանելի է։
Բացի այդ, ավանդական «ծանր» աղցանները (Օլիվյե աղցան, ծովախեցգետնի աղցան, ծովատառեխ մուշտակի տակ) նույնպես մի շարք ապրանքների, հաճախ կիսաֆաբրիկատների, օրինակ՝ երշիկի և ծովախեցգետնի ձողիկների խառնուրդ են, ինչը ավելի է սրում իրավիճակը։
Ինչպե՞ս են նման աղցաններն ազդում օրգանիզմի վրա։
Բեռնում է լյարդը և աղեստամոքսային տրակտը որպես ամբողջություն՝ առաջացնելով որովայնի անհանգստություն և ծանրություն
Պարունակում է մեծ քանակությամբ կալորիաներ:
Ամանորյա աղցաններից 10 օր հետո կշեռքի վրա կարող եք ավելորդ կիլոգրամներ տեսնել
Նախատրամադրվածության դեպքում այտուց է առաջանում: Դա պայմանավորված է հենց մայոնեզի և աղցանի այլ բաղադրիչների մեծ քանակությամբ աղով:
Բարձրացնում է սրտի և անոթային հիվանդությունների ռիսկը. մեծ քանակությամբ ճարպը հրահրում է խոլեստերինի մակարդակի բարձրացում