Ինչ կկատարվի օրգանիզմի հետ, եթե հալվա ուտեք

Ինչ կկատարվի օրգանիզմի հետ, եթե հալվա ուտեք

Ռոսպոտրեբնադզորի մասնագետները բացատրել են, թե ինչու է հալվան ավելի լավ, քան մյուս քաղցրավենիքները։ Այս մասին հայտնում է «Secret of the Firm» հրատարակությունը։

Հալվան պատրաստվում է կարամելից և սպիտակուցային զանգվածից՝ սերմերից և ընկույզից։ Արտադրանքը ձեռք է բերում իր բնորոշ մանրաթելային կառուցվածքը՝ ավելացնելով բնական փրփրացնող նյութ, լորձաթաղանթ կամ օճառի արմատ (բույսերի կոճղարմատներ՝ սապոնինների բարձր պարունակությամբ):

Ինչպես նշել են բաժնի մասնագետները, մագնեզիումով հարուստ հալվան օգնում է օրգանիզմին պայքարել սթրեսի դեմ։ Նիկոտինաթթուն կամ վիտամին PP-ն նվազեցնում է «վատ» խոլեստերինի սինթեզը, իսկ մանրաթելը վերականգնում է մարսողական համակարգի աշխատանքը։

Ռոսպոտրեբնադզորը նաեւ նշել է, որ հալվան օգտակար է քնի խանգարումներ ունեցող մարդկանց համար։ Սերմերը և ընկույզները, որոնք արտադրանքի հիմնական բաղադրիչներն են, պարունակում են B վիտամիններ և վիտամին E, որոնք դրական ազդեցություն են ունենում նյարդային համակարգի վրա։

Հալվայի մյուս առավելությունը նրա «մաքուր» բաղադրությունն է։ Ի տարբերություն այլ քաղցրավենիքի, այս ճաշատեսակին չեն ավելացնում բուրավետիչներ, ներկանյութեր կամ կոնսերվանտներ:

Արտաքին տեսքով կարելի է տարբերել բարձրորակ քաղցրավենիքները կեղծիքներից։ Հալվան պետք է լինի պլաստմասե, հեշտությամբ կոտրվի կամ կտրվի և չփշրվի, իսկ մեծ մասում սև սերմերի կեղևի առկայությունը անընդունելի է: Մասնագետները խորհուրդ են տվել չընդունել ճարպի կամ խոնավության հետքեր ունեցող հալվա. սա խոսում է այն մասին, որ արտադրանքը սխալ է արտադրվել։