Բադ, հավ, թե հնդկահավ. ո՞րն է ավելի առողջարար

Թռչնի միսն աչքի է ընկնում իր յուրահատուկ հատկություններով և օգտակար հատկություններով։ Դրա ցածր յուղայնությունը և ցածր կալորիականությունը այն դարձնում են հիանալի ընտրություն առողջ սնվելու և քաշը պահպանելու համար:
Հնդկահավը հարուստ է նատրիումով, ուստի այն եփելիս պետք չէ աղ ավելացնել։ Այն պարունակում է ավելի շատ երկաթ, քան տավարի և հավի միսը, և այնքան կալցիում, որը կանխում է օստեոպորոզը:
Հավ
Բացի այն, որ այն շատ առողջարար է, հավի միսը նաև գնային առումով ամենամատչելն է թռչնամսի բոլոր տեսակների մեջ։ Հավի մսից ստացված սպիտակուցը ամենադյուրամարսն է, այն պարունակում է մեծ քանակությամբ վիտամին A՝ օրգանիզմին անհրաժեշտ բոլոր ամինաթթուների մոտ 92%-ը: Բացի այդ, հավի միսը պարունակում է B խմբի վիտամիններ, ֆոսֆոր, երկաթ, պղինձ, մագնեզիում և կալցիում: Հավի միսն օգտակար է ճարպակալումը շտկելու, սրտի և անոթային հիվանդություններ ունեցող մարդկանց համար, քանի որ այն քիչ կալորիա է պարունակում։ Ճիշտ է, եթե թռչնամիս եք ուտում առանց մաշկի։
Բադ
Բադի մսի հիմնական առավելություններից է օմեգա-3 պոլիչհագեցած թթուների մեծ քանակությունը, որոնք անհրաժեշտ են ուղեղի և սրտի աշխատանքի և գեղեցկությունը պահպանելու համար: Բացի այդ, այս թռչունը պարունակում է մեծ քանակությամբ վիտամին D: Դրա շնորհիվ կալցիումը հիանալի ներծծվում է, իմունային համակարգը, մկաններն ու ոսկրային հյուսվածքն ամրապնդվում են։ Բադը հարուստ է վիտամին E, B խմբի վիտամիններով, ֆոսֆորով, սելենով և կալիումով: Բադը պարունակում է ամենաշատ քրոմ և ցինկ: Բադի ճարպը հարուստ է օգտակար օմեգա 3 և օմեգա 6 թթուներով:
Hնդկահավ
Բացի օրիգինալ համից, միսը պարունակում է բազմաթիվ միկրոտարրեր՝ երկաթ, ցինկ, կալցիում, B խմբի վիտամիններ, ասկորբինաթթու և վիտամին A: Միսը պարունակում է մագնեզիում, որը պատասխանատու է նյարդային համակարգի բնականոն գործունեության, սթրեսից պաշտպանվելու և քնի որակի բարելավման համար։