Սով կամ ուտելու սթրես. մասնագետները պատմում են, թե ինչպես ճիշտ սնվել ու չգիրանալ

Սով կամ ուտելու սթրես. մասնագետները պատմում են, թե ինչպես ճիշտ սնվել ու չգիրանալ

Խորտիկը միջանկյալ ցածր կալորիականությամբ կերակուր է հիմնական կերակուրների միջև, որը թույլ է տալիս չզգալ ուժեղ սով և «դիմանալ» մինչև ճաշ և ընթրիք: Մասնագետները տարիներ շարունակ վիճում են. ոմանք պնդում են, որ դա անհրաժեշտ է, մյուսները խորհուրդ են տալիս հրաժարվել «վատ սովորությունից»:

Բայց կան մարդիկ, որոնց համար խորտիկը սթրեսը «կանխելու» միջոց է:

Արդյո՞ք մարդուն անհրաժեշտ են խորտիկներ, ինչպես ճիշտ ընտրել դրանք, ինչ հիվանդությունների դեպքում են դրանք անհրաժեշտ և ինչու են մարդիկ սթրեսից «խմում». պատմում են մասնագետներից։

Ե՞րբ է սովը մեզ խաբում։

Մասնագետի խոսքով նախուտեստներ անհրաժեշտ են հատկապես շաքարախտով հիվանդ մարդկանց համար։ Դա պայմանավորված է նրանով, որ կերակուրների միջև երկար ընդմիջումները հանգեցնում են արյան շաքարի բարձրացմանը, ինչը հետագայում կարող է առաջացնել արյան անոթների հետ կապված խնդիրներ (ինսուլտների, սրտի կաթվածի և արյան բարձր ճնշման ռիսկ):

Լեղապարկի հիվանդությամբ տառապող մարդկանց անհրաժեշտ է նաև խորտիկներ՝ լեղու հոսքը պահպանելու համար: Հակառակ դեպքում կարող են առաջանալ լյարդի հետ կապված խնդիրներ:

Մասնագետները նաև անդրադարձել են, այսօրվա հանրաճանաչ հացահատիկային նախաճաշերն (պատրաստված վարսակի ալյուրից, ճարպից, շագանակագույն շաքարից և օշարակից)՝ նշելով, որ դրանք այնքան էլ առողջարար չեն, ինչպես այսօր պնդում են ճիշտ սննդի կողմնակիցները։