Սով կամ ուտելու սթրես. մասնագետները պատմում են, թե ինչպես ճիշտ սնվել ու չգիրանալ

Խորտիկը միջանկյալ ցածր կալորիականությամբ կերակուր է հիմնական կերակուրների միջև, որը թույլ է տալիս չզգալ ուժեղ սով և «դիմանալ» մինչև ճաշ և ընթրիք: Մասնագետները տարիներ շարունակ վիճում են. ոմանք պնդում են, որ դա անհրաժեշտ է, մյուսները խորհուրդ են տալիս հրաժարվել «վատ սովորությունից»:
Բայց կան մարդիկ, որոնց համար խորտիկը սթրեսը «կանխելու» միջոց է:
Արդյո՞ք մարդուն անհրաժեշտ են խորտիկներ, ինչպես ճիշտ ընտրել դրանք, ինչ հիվանդությունների դեպքում են դրանք անհրաժեշտ և ինչու են մարդիկ սթրեսից «խմում». պատմում են մասնագետներից։
Ե՞րբ է սովը մեզ խաբում։
Մասնագետի խոսքով նախուտեստներ անհրաժեշտ են հատկապես շաքարախտով հիվանդ մարդկանց համար։ Դա պայմանավորված է նրանով, որ կերակուրների միջև երկար ընդմիջումները հանգեցնում են արյան շաքարի բարձրացմանը, ինչը հետագայում կարող է առաջացնել արյան անոթների հետ կապված խնդիրներ (ինսուլտների, սրտի կաթվածի և արյան բարձր ճնշման ռիսկ):
Լեղապարկի հիվանդությամբ տառապող մարդկանց անհրաժեշտ է նաև խորտիկներ՝ լեղու հոսքը պահպանելու համար: Հակառակ դեպքում կարող են առաջանալ լյարդի հետ կապված խնդիրներ:
Մասնագետները նաև անդրադարձել են, այսօրվա հանրաճանաչ հացահատիկային նախաճաշերն (պատրաստված վարսակի ալյուրից, ճարպից, շագանակագույն շաքարից և օշարակից)՝ նշելով, որ դրանք այնքան էլ առողջարար չեն, ինչպես այսօր պնդում են ճիշտ սննդի կողմնակիցները։