Կեֆիր ընդդեմ յոգուրտի. ո՞րն է ավելի առողջ. պատասխանը ձեզ կզարմացնի

Ամերիկացի հայտնի սննդաբան, բժիշկ Էրիկ Բերգը համեմատել է կեֆիրի և յոգուրտի սննդային արժեքը և պատմել, թե որոնք են դրանց օգտակար հատկությունները առողջության համար, և որ մթերքն է ավելի լավը։
Բժիշկ Բերգը կարծում է, որ ֆերմենտացված մթերքների պրոբիոտիկները, ինչպիսիք են կեֆիրը և յոգուրտը, կարող են աջակցել առողջությանը՝ իմունիտետի բարելավումից մինչև մարսողության:
Կեֆիրը սննդարար ֆերմենտացված կաթնամթերք է, որը հայտնի է իր հարուստ պրոբիոտիկների բազմազանությամբ:
Կեֆիրն ըմպելիք է, որը կարելի է օգտագործել ինքնուրույն կամ օգտագործել որպես կաթի փոխարինող տարբեր ճաշատեսակներում, ինչպիսիք են սմուզիները, աղցանների սոուսները, պաղպաղակը և նույնիսկ թխած ապրանքները:
Կեֆիրը օգտակար բակտերիաների հարուստ աղբյուր է։ Այս պրոբիոտիկ միկրոօրգանիզմները կարևոր են մարսողական գործընթացներին աջակցելու և աղիքների առողջության բարելավման համար:
Ի՞նչ է յոգուրտը:
Յոգուրտը պատրաստվում է կաթը խմորելով հատուկ բակտերիալ կուլտուրաներով, սովորաբար Lactobacillus bulgaricus և Streptococcus thermophilus:
Այս բակտերիաները կաթում պարունակվող կաթնաշաքարը վերածում են կաթնաթթվի, որը թանձրացնում է կաթը և տալիս նրան իր յուրահատուկ համը։
Յոգուրտի պրոբիոտիկ օգուտներն ավելի քիչ բազմազան են, քան կեֆիրը, սակայն կենդանի բակտերիաներ պարունակող հում կամ նվազագույն պաստերիզացված տարբերակների կանոնավոր օգտագործումը կարող է օգտակար լինել մարսողական և իմունային ֆունկցիայի վրա:
Բացի այդ, յոգուրտը էական սննդանյութերի լավ աղբյուր է, ինչպիսիք են A, B2 և B12 վիտամինները, ինչպես նաև կալցիումը և կալիումը: Այս վիտամիններն ու հանքանյութերը կարևոր են լավ տեսողությունը պահպանելու, ոսկորների առողջության պահպանման և իմունային համակարգի համար:
Ե՛վ կեֆիրը, և՛ յոգուրտը կարող են արժեքավոր հավելումներ լինել հավասարակշռված դիետայի համար: Այնուամենայնիվ, դրանք զգալիորեն տարբերվում են համով և սննդային կազմով: