Կանաչ սիսեռով և ծովամթերքով աղցան․ լավագույն ընտրությունը՝ Ամանորի համար

Նրանց, ովքեր սիրում են տոնական օրերին առողջ և թեթև ուտեստներ պատրաստել, խորհուրդ է տրվում ամանորյա սեղանի հատուկ ճաշացանկին ավելացնել կանաչ ոլոռով և ծովամթերքով նուրբ և ցածր կալորիականությամբ աղցան։
Բաղադրությունը:
վերամշակված կաղամարի միս (մեկ կտոր);
թարմ մաղադանոս (46 գ);
ծովախեցգետնի ձողիկներ (160 գ);
սխտոր (25 գ);
մայոնեզ (ըստ ճաշակի);
քաղցր սոխ (64 գ);
մանրացված սև պղպեղ (4 գ);
համեմունքներ ծովամթերքի համար (ըստ ճաշակի);
խաշած լորի ձու (չորս հատ);
առանց կորիզների ձիթապտուղ (140 գ);
պահածոյացված կանաչ ոլոռ (170 գ):
Պատրաստման ընթացքը
Պահածոյացված ոլոռը լցնել քամոցի մեջ և սպասել մի քանի րոպե, մինչև չորանա, մանրակրկիտ ողողել վերամշակված կաղամարի միսը, այս ծովամթերքը տեղափոխել եռացող ջրով թավայի մեջ և մի փոքր աղ ավելացնել։
Ջուրը նորից բերեք եռման աստիճանի և եփել կաղամարների դմիսը մոտ երեք րոպե, տեղափոխել ծովամթերքը կտրատող տախտակի վրա և չորացնել, կտրատել բարակ շերտերով և դնել պատրաստված ապակյա աղցանամանի մեջ։
Պատրաստել հալեցրած ծովախեցգետնի ձողիկներն ու մի փոքր անկյունագծով բարակ կտորներով կտրատել, տեղափոխել նույն տարայի մեջ, ավելացնել մանր կտրատած մաղադանոսը և պահածոյացված ոլոռը։
Կլպել ձվերը և կտրատել, դնել նույն աղցանի մեջ, մաքրել և մանր կտրատել քաղցր սոխը, ավելացնել մնացած բաղադրիչներին։
Ավելացնել ծովամթերքի համեմունքներ ըստ ճաշակի, ավելացնել սև պղպեղ և աղ բաղադրամասերը, ձիթապտուղները կիսով չափ կիսել, դնել աղցանամանի մեջ, լցնել մայոնեզը և նրբորեն խառնել համեղ աղցանը։ Տեղադրել այն սառնարանում կես ժամով։
Կանաչ ոլոռի և ծովամթերքի համեղ աղցանը թրմելուն պես, ցանկության դեպքում զարդարեք այն ամբողջ ձիթապտուղով և մաղադանոսի տերևներով, ապա մատուցեք Ամանորի սեղանին։