Ավելի շատ օգո՞ւտ, թե՞ վնաս. ո՞րն է արագ պատրաստվող շիլաների առանձնահատկությունը

Շաքարի մեծ քանակությունը արագ պատրաստվող շիլաները դարձնում է ոչ ամբողջությամբ առողջարար: Այս մասին NEWS.ru-ին տված հարցազրույցում խոսել է գաստրոէնտերոլոգ-դիետոլոգ Նուրիա Դիանովան։
«Լուրջ հացահատիկում կլանման արագությունն ու գլյուկոզայի մակարդակը շատ ավելի բարձր են: Սա այնքան էլ լավ մթերք չէ նիհարելու և դիաբետով հիվանդների համար»,- զգուշացրել է բժիշկը։
Սննդաբանի խոսքով՝ շիլաները շատ քիչ բջջանյութ ունեն։ Այս ապրանքը էական օգուտ չի բերում մարմնին: Ընդ որում, շիլաները, որոնք մարդն ինքն է պատրաստում, ավելի սննդարար են և առողջարար։