Կարելի՞ է կեռաս ուտել շաքարախտի դեպքում. էնդոկրինոլոգի պատասխանը

Շաքարային դիաբետը պայման է, երբ արյան մեջ գլյուկոզայի կոնցենտրացիան բարձրանում է։ Այս ախտորոշմամբ անձինք պարտավոր են պահպանել հատուկ դիետա և սահմանափակել իրենց սննդի մեջ: Արդյո՞ք նրանց թույլ են տալիս կեռաս ուտել:
Հատապտուղները առողջարար են իրենց հարուստ վիտամիններով և հանքային բաղադրությամբ։ Սա վերաբերում է միայն թարմ կամ սառեցված մրգերին։ Ջեմերը, մուրաբաները, քաղցր կոմպոտները և հյութերը խորհուրդ չեն տրվում շաքարախտով հիվանդներին, քանի որ դրանցում բացակայում է բջջանյութը: Շատ թարմ հատապտուղներ, այդ թվում՝ ելակ, կեռաս և հաղարջ, թույլատրվում է օգտագործել շաքարային դիաբետով հիվանդ մարդկանց կողմից, բայց չափավոր: Իսկ բալ՞:
Էնդոկրինոլոգ Օլգա Պավլովայի խոսքով՝ դիաբետիկներին թույլատրվում է կեռաս ուտել։ Խորհուրդ է տրվում օրական մեկ բաժակից (165 գրամ) հատապտուղներ օգտագործել, իսկ դա ավելի լավ է անել առավոտյան։