Մասնագետը հորդորել է հրաժարվել սնեքներից ու սոուսներից

Մասնագետը հորդորել է հրաժարվել սնեքներից ու սոուսներից

Առողջության ու գեղեցկության համար պետք է հրաժարվել սնեքներից, սոուսներից ու որոշ այլ ապրանքներից։ Ասել է սննդաբան Էսմա Վոլոդինան Lenta.ru-ին:

Մասնագետը նախ և առաջ կոչ է արել նվազագույնի հասցնել, իսկ ավելի ավելի է ամբողջությամբ վերացնել ռաֆինացված շաքարը։

Նրա խոսքով՝ այս մթերքը չունի սննդային արժեք և օրգանիզմին միայն «դատարկ» կալորիաներ է մատակարարում։ Շաքարի չարաշահումը հանգեցնում է ավելորդ քաշի ավելացման, բացասաբար է անդրադառնում մաշկի, ատամների և մազերի վրա, նվազեցնում է իմունիտետը, ինչպես նաև մեծացնում է Հաշիմոտոյի հիվանդության, Կրոնի հիվանդության և այլ պաթոլոգիաների զարգացման ռիսկը։

«Շաքարի ավելցուկը հանգեցնում է հոգե-հուզական խանգարումների, ագրեսիայի, դյուրագրգռության և դեպրեսիվ խանգարումների, հատկապես, եթե դրա մեծ քանակությամբ օգտագործումը զուգորդվում է քրոնիկական սթրեսի հետ»,- ընդգծել է Էսմա Վոլոդինան։

Վոլոդինան շեշտել է, որ պետք է նվազագույնի հասցնել երշիկեղենի առկայությունը սննդակարգում, քանի որ այն մեծացնում է հաստ աղիքի քաղցկեղի վտանգը։

«Երշիկեղենի ամենօրյա օգտագործումը քաղցկեղածինությամբ համեմատելի է ծխելու հետ»,- զգուշացրել է մասնագետը։

«Բացի այդ, խանութից գնված ըմպելիքների մսային դելիակատեսները մեծ քանակությամբ աղ ու ճարպ են պարունակում, ինչը մեծացնում է սրտանոթային համակարգի ծանրաբեռնվածությունը՝ մեծացնելով սրտի կաթվածի և ինսուլտի վտանգը»,- հավելել է դիետոլոգը։