Այս ուտեստը ոչ մի դեպքում մի դրեք ամանորյա սեղանին. ո՞ր մթերքները չեն համապատասխանում փայտե օձի ոգուն

2025-ի Ամանորը կանցկացվի կանաչ փայտե օձի նշանի ներքո, որն արևելյան մշակույթում իմաստության, ներդաշնակության և բարգավաճման խորհրդանիշ է։ Հատկապես տոնական ճաշացանկ ընտրելիս կարևոր է հաշվի առնել այս հատկությունները տոնին պատրաստվելիս։ Օձը, որպես նրբագեղ և խելացի գիշատիչ, նախընտրում է բնական և թարմ սնունդ, ուստի ձեր ճաշացանկը պետք է ներառի տարբեր բանջարեղեն և խոտաբույսեր:
Տոնական սեղանին պետք է խուսափել որոշ մթերքներից, որոնք կարող են չհամապատասխանել օձի ոգուն։ Կարմիր միսը, ինչպիսիք են խոզի և տավարի միսը, տաք սոուսները և գազավորված ըմպելիքները, ավելի լավ է խուսափել: Թունդ ալկոհոլային խմիչքների փոխարեն նախապատվությունը տվեք թեթև կոկտեյլներին, թարմ քամած հյութերին կամ մրգային ըմպելիքներին, որոնք կստեղծեն թեթևության և ուրախության մթնոլորտ։
Աղանդերը նույնպես պետք է լինեն թեթև և թարմ։ Ավելի լավ է դրանք զարդարել թարմ մրգերով և հատապտուղներով՝ հատուկ ուշադրություն դարձնելով կանաչ խնձորներին և կիվիին, որոնք ոչ միայն գեղեցիկ տեսք ունեն, այլև թարմացնող համ։