Գազավորված կոտլետներ. ինչպե՞ս պատրաստել փափուկ և հյութալի կոտլետներ

Գազավորված կոտլետներ. ինչպե՞ս պատրաստել փափուկ և հյութալի կոտլետներ

Խոհարարները խորհուրդ են տալիս կոտլետներին սոդա ավելացնել։ Մենք բացատրում ենք, թե ինչպես դա անել ճիշտ և ինչ է դա տալիս:

Աղացած կոտլետներին գազավորված ջուր ավելացնելը պարզ միջոց է, որն օգտագործվում է փորձառու տնային տնտեսուհիների և խոհարարների կողմից:

Կարբոնացիայի շնորհիվ կոտլետները փուչիկի պես փարթամ ու փքված են ստացվում։

Ինչպե՞ս ճիշտ ավելացնել սոդա աղացած միսին:

Գլխավորը համամասնությունը պահպանելն է՝ մեկ կիլոգրամ աղացած մսի համար անհրաժեշտ է 100-150 միլիլիտր սոդա։

Դուք կարող եք օգտագործել հանքային ջուր կամ սովորական գազով ջուր:

Ջուր ավելացնելուց հետո ավելացրեք ձեր նախընտրած համեմունքները, ապա մանրակրկիտ հունցեք աղացած միսը և դրեք սառնարանը 2 ժամով։

Դրանից հետո ավելացնել սոխն ու սխտորը։

Սոդան կօգնի համեմունքներին ավելի լավ արտահայտել իրենց համը։ Իսկ փրփրուն ջրի շնորհիվ կոտլետները ստացվում են աներևակայելի նուրբ և հյութալի։ Գազավորված ըմպելիքները, որոնք սովորաբար ավելի թթվային են, քան սովորական ջուրը և կարող են պարունակել նատրիումի բիկարբոնատ, օգնում են փափկեցնել սպիտակուցները նախքան դրանք եփելը: