Ո՞ւմ համար է վտանգավոր դդում ուտելը. հետեւանքները տհաճ կլինեն

Սննդաբանն ասել է, որ դդում ուտելը կարող է վտանգավոր լինել որոշ կատեգորիաների մարդկանց համար։
Բանն այն է, որ այս սեզոնային բանջարեղենը պարունակում է բետա-կարոտին, որը նրան տալիս է նարնջագույն գույն։ Ոմանց համար դա կարող է օգտակար լինել, բայց ոմանց համար միայն վնասակար։
Բժիշկը վերջին կատեգորիայի մեջ ներառել է նրանց, ովքեր տառապում են ալերգիաներից և անհատական անհանդուրժողականությունից, ինչպես նաև ստամոքս-աղիքային տրակտի լորձաթաղանթի բորբոքումից կամ վնասից։
«Շատ մարդիկ ալերգիկ են կարմիր և նարնջագույն պիգմենտներից: Դուք կարող եք նաև անհատական անհանդուրժողականություն ունենալ դդումի նկատմամբ։ Հազվադեպ է, բայց այնուամենայնիվ»,- բացատրեց բժիշկ-մասնագետը։
Բացի այդ, դդումը չպետք է ներառվի սննդակարգում, եթե դուք ունեք ստամոքս-աղիքային հիվանդություններ՝ շնորհիվ մանրաթելերի բարձր պարունակության։