Ինչու է հարկավոր կայենյան պղպեղ օգտագործել. յոթ առավելություն

Mirkrasoty.life-ը գրում է, որ կայենյան պղպեղի բաղադրության մեջ մտնում են այնպիսի տարրեր, ինչպիսիք են երկաթը, մագնիումը, մանգանը, E, A, C. B6, K վիտամինները։
Հակաբորբոքային հատկություններ։ Կայենյան պղպեղը հակաբորբոքային հատկություններ ունի, ինչի շնորհիվ կարող է օգտագործվել որովայնի գրգռվածության, ստամոքսի խոցի, անգինայի, չոր հազի, դիարեայի դեպքում։
Գրիպ և մրսածություն։ Կայենյան պղպեղն օգնում է լորձը դուրս բերել քթից։
Հակասնկային հատկություններ։ Հետազոտություններից մեկի արդյունքների համաձայն՝ կայենյան պղպեղը կարող է օգնել կանխարգելել սնկային պաթոգենների առաջացումը։
Միգրենի կանխարգելում։ Որոշ հետազոտողների պնդումների համաձայն՝ կայենյան պղպեղը կարող է օգնել կանխարգելել միգրենի առաջացումը։
Հակաալերգիկ հատկություններ։ Այս մթերքը երբեմն օգտագործվում է սեզոնային ալերգիայի և այլ ալերգիկ ռեակցիաների դեպքերում։
Խոլեստերին և զարկերակային ճնշում։ Կայենյան պղպեղի օգտագործումը թույլ կտա կարգավորել զարկերակային ճնշումը։ Բացի այդ՝ այն նպաստում է արյան մեջ խոլեստերինի մակարդակի հավասարակշռմանը, ինչը դրական ազդեցություն է ունենում սիրտ-անոթային համակարգի առողջության վրա։
Հանգստացնում է ատամի ցավը։ Կայենյան պղպեղն օգտագործվում է նաև որպես բնական միջոց՝ ատամի ցավը հանգստացնելու համար և լնդերի հիվանդությունների դեպքում։