Գաստրոէնտերոլոգը խոսել է բորշչի վտանգավորության մասին

Գաստրոէնտերոլոգը խոսել է բորշչի վտանգավորության մասին

Գաստրոէնտերոլոգ Լյուդմիլա Սուխորուկովան ասել է, որ բորշչ և խարչո ապուրները կարող են վնասել աղեստամոքսային տրակտը։ Փորձագետն իր կարծիքն է հայտնել ՌԻԱ Նովոստիին տված հարցազրույցում։ Նման ապուրների վնասը աղեստամոքսային տրակտի (GIT) հիվանդություններ ունեցող մարդկանց համար պայմանավորված է դրանց յուղայնությամբ և հարստությամբ։ Դրանք խորհուրդ չեն տրվում պանկրեատիտով, գաստրիտով, խոլեցիստիտով և էնտերոկոլիտով հիվանդներին:

Ճարպային սննդի օգտագործումը սննդային համակարգի հիվանդություններ ունեցող մարդկանց մոտ կարող է ցավ և այրոց առաջացնել էպիգաստրային շրջանում, ինչը նրանց վիճակի սրման հետևանք է։ Մինչ այս կենսաքիմիկոս Պոլիկարպովան վստահություն էր հայտնել, որ բորշչը կօգնի պահպանել երիտասարդությունն ու առողջությունը։

Բժիշկն ընդգծել է, որ ոսկրային արգանակը պարունակում է ժելատին, որն օգտակար է եղունգների, մազերի և մաշկի վիճակի համար։ Այն նաև պարունակում է երկաթ, որը դրականորեն ազդում է մկանների և արյան վրա, ինչպես նաև բջջանյութով հարուստ բանջարեղեն, որոնք լավացնում են մարսողությունը, նյութափոխանակությունը և օգնում նվազեցնել խոլեստերինի մակարդակը։