Ոչ միայն միս. բժիշկը թվարկել է այն մթերքները, որոնք մի քանի շաբաթից կբարձրացնեն հեմոգլոբինը

Արյան մեջ հեմոգլոբինը բարձրացնելու դիետան ներառում է կարմիր միս ուտելը: Բայց իրականում շեշտը պետք է դրվի այլ ապրանքների վրա։ Սննդաբան և թերապևտ Լարիսա Ռոստովան պատմել է, թե ինչպես է սնունդն օգնում երկաթի դեֆիցիտի անեմիայի դեպքում։
Երբ ախտորոշվում է երկաթի դեֆիցիտի անեմիա, մարմինը հավասարապես կարիք ունի ինչպես կենդանական, այնպես էլ բուսական սպիտակուցների: Ենթադրվում է, որ կարմիր միսը (գառան, խոզի, տավարի միս) ցածր հեմոգլոբինի հիմնական արտադրանքն է: Իրականում, շատ երկաթ՝ հեմոգլոբինի հիմնական բաղադրիչը, հայտնաբերված է սպիտակ մսի, ձվի, ծովամթերքի և ջրիմուռների մեջ:
Սննդաբանը նշել է, որ ծովային ձկներն ավելի շատ երկաթ կունենան, քան գետի ձկները։ Ծովամթերքներից ամենաառողջարարը ծովախեցգետինն ու միդիան է։ Բուսական մթերքները՝ սպանախը, նուռը և ջրիմուռները (սպիրուլինա և քլորելլա) էլ ավելի արժեքավոր տարրեր են պարունակում, URA.RU-ի հետ զրույցում ընդգծել է Լարիսա Ռոստովան։ Սեղմված նռան հյութը բավականին արդյունավետ է, սակայն բարձր թթվայնության պատճառով խորհուրդ է տրվում մթերքը խմել ծղոտի միջով, որպեսզի չվնասեք ատամի էմալը։
Կան նաև երկաթի պակաս ակնհայտ աղբյուրներ և մթերքներ, որոնք կարող են օգնել բարելավել երկաթի կլանումը: Փորձագետը ներառել է հնդկաձավար, վարսակի ալյուր, գազար և ճակնդեղ, ցանկացած բանջարեղեն և խոտաբույսեր: