Ինչի՞ հետ չեք կարող բանան ուտել. ո՞ր համադրություններն են համարվում վնասակար

Կներկայացնենք, որ մթերքները չեն համադրվում բանանի հետ։ Ինչ պետք է ի նկատի ունենալ՝ ձեր առողջությանը չվնասելու համար.
Ալկոհոլ
Բանանը ալկոհոլի հետ համատեղելը կարող է առաջացնել արյան մեջ գլյուկոզայի բարձր մակարդակ, սրտխառնոց, գլխացավ և ջրազրկում: Բանանը նաև ուժեղացնում է ալկոհոլի ազդեցությունը կենտրոնական նյարդային համակարգի վրա։
Նույնը վերաբերում է ձմերուկին, որը հարուստ է շաքարներով։ Ավելի լավ է այս ապրանքն ուտել հաջորդ օրը։
Յոգուրտ և կեֆիր
Յոգուրտի և այլ ֆերմենտացված կաթնամթերքի հետ բանան ուտելը կարող է հանգեցնել մարսողական խնդիրների, զգուշացնում են սննդաբանները։
Շոկոլադ, աղանդեր, քաղցրավենիք
Շոկոլադի և այլ աղանդերի հետ բանան ուտելը հղի է քաշի ավելացմամբ, ատամների քայքայմամբ և շաքարախտով:
Սուրճ
Բանանը սուրճի հետ համատեղելը կարող է հանգեցնել արյան ճնշման բարձրացման և սրտի ռիթմի խանգարման: Բանանը պարունակում է մեծ քանակությամբ կալիում, որն ազդում է սրտի վրա, իսկ կոֆեինն ուժեղացնում է դրա ազդեցությունը։
Մանդարիններ և այլ ցիտրուսային մրգեր
Բանանը լավ չի համադրվում ցիտրուսային մրգերի հետ (նարինջ, գրեյպֆրուտ, մանդարին, կիտրոն): Դրանք պետք է օգտագործվեն այս մթերքներից առանձին։