Ինչի՞ հետ չեք կարող բանան ուտել. ո՞ր համադրություններն են համարվում վնասակար

Ինչի՞ հետ չեք կարող բանան ուտել. ո՞ր համադրություններն են համարվում վնասակար

Կներկայացնենք, որ մթերքները չեն համադրվում բանանի հետ։ Ինչ պետք է ի նկատի ունենալ՝ ձեր առողջությանը չվնասելու համար.

Ալկոհոլ

Բանանը ալկոհոլի հետ համատեղելը կարող է առաջացնել արյան մեջ գլյուկոզայի բարձր մակարդակ, սրտխառնոց, գլխացավ և ջրազրկում: Բանանը նաև ուժեղացնում է ալկոհոլի ազդեցությունը կենտրոնական նյարդային համակարգի վրա։

Նույնը վերաբերում է ձմերուկին, որը հարուստ է շաքարներով։ Ավելի լավ է այս ապրանքն ուտել հաջորդ օրը։

Յոգուրտ և կեֆիր

Յոգուրտի և այլ ֆերմենտացված կաթնամթերքի հետ բանան ուտելը կարող է հանգեցնել մարսողական խնդիրների, զգուշացնում են սննդաբանները։

Շոկոլադ, աղանդեր, քաղցրավենիք

Շոկոլադի և այլ աղանդերի հետ բանան ուտելը հղի է քաշի ավելացմամբ, ատամների քայքայմամբ և շաքարախտով:

Սուրճ

Բանանը սուրճի հետ համատեղելը կարող է հանգեցնել արյան ճնշման բարձրացման և սրտի ռիթմի խանգարման: Բանանը պարունակում է մեծ քանակությամբ կալիում, որն ազդում է սրտի վրա, իսկ կոֆեինն ուժեղացնում է դրա ազդեցությունը։

Մանդարիններ և այլ ցիտրուսային մրգեր

Բանանը լավ չի համադրվում ցիտրուսային մրգերի հետ (նարինջ, գրեյպֆրուտ, մանդարին, կիտրոն): Դրանք պետք է օգտագործվեն այս մթերքներից առանձին։