Ո՞ր «առողջ» մթերքները կարող են իրականում շատ անառողջ լինել

Ո՞ր «առողջ» մթերքները կարող են իրականում շատ անառողջ լինել


Մեծ Բրիտանիայի և ԱՄՆ-ի մասնագետները կազմել են այն մթերքների ցանկը, որոնք համարվում են առողջարար սնունդ, բայց իրականում կրճատում են կյանքի տարիները։

1. Մրգային հյութեր
Բժիշկ Նիլդա Աբելերան զգուշացնում է մրգային հյութեր չխմելու մասին, քանի որ դրանք պարունակում են քիչ օգտակար մանրաթել և շատ շաքար. մեկ ըմպելիքը կարող է պարունակել մինչև 30 գրամ շաքար, մոտավորապես նույնքան, որքան սոդան:

2. Սառը կտրվածքներ
Վերամշակված միսը սովորաբար հարուստ է նատրիումով ու հագեցած ճարպերով, որոնք կարող են բարձրացնել արյան ճնշումը և խոլեստերինի մակարդակը՝ մեծացնելով սրտի հիվանդությունների վտանգը: Վերամշակված միս ուտելը մեծացնում է քաղցկեղի որոշ տեսակների առաջացման վտանգը, ավելացրել է բժիշկ Աբելերան:

3. Գրանոլայով սալիկներ
Գրանոլայով բատոնչիկները, որոնք հաճախ վաճառվում են որպես առողջ նախուտեստներ, կարող են պարունակել մեծ քանակությամբ շաքար և անառողջ հագեցած ճարպեր, ինչպիսիք են կոկոսի յուղը: «Առողջ» սալիկները պետք է պարունակեն ցածր շաքար, յուղ, նատրիում և պարունակեն առնվազն 3 գ մանրաթել մեկ մատուցման համար, ասել է ընդհանուր պրակտիկ բժիշկ Ալեքսանդր Գոլբերգը:

4. Բուրավետ յոգուրտներ
Դոկտոր Աբելերան ասում է, որ պետք է խուսափել բուրավետ յոգուրտներից և սմուզիներից, քանի որ դրանք հարուստ են շաքարով և արհեստական ​​քաղցրացուցիչներով:

5. Բուսական չիպսեր
Բանջարեղենի շատ չիպսեր շատ մշակված են, պարունակում են շատ աղ, պարունակում են անառողջ յուղեր և գրեթե չեն պարունակում իրական բանջարեղեն:

6. Սպիտակուցային սալիկներ
Սպիտակուցի ձուլակտորները կարող են մեծ քանակությամբ շաքարավազ, արհեստական ​​բաղադրիչներ և անառողջ ճարպեր պարունակել:

7. Աղցանների սոուսներ
Որպես կանոն, խանութից գնված սոուսները պարունակում են մեծ քանակությամբ շաքար, անառողջ ճարպեր և կոնսերվանտներ։ Ավելի լավ է ձեր սեփական վիրակապ պատրաստեք տանը՝ յուղով և քացախով։

8. Ամբողջական հացահատիկով հաց
Որոշ ամբողջական հացահատիկային հացեր պարունակում են զտված ալյուր, շաքար և 100% ամբողջական հացահատիկ չեն:

9. Փաթիլներ
Սրանք ավելի քիչ սննդարար են, քանի որ պարունակում են քիչ մանրաթել ու բարձր շաքար: